Alegerile pentru conducerea baroului au fost reprogramate, dupa ce, in 17 mai, cand a fost convocata adunarea electiva, nu a fost intrunit cvorumul. In acest context, pe pagina Baroului Capitalei se precizeaza ca prezenta la aceste alegeri este obligatorie.

"Absenta nejustificata constituie abatere disciplinara grava, in conditiile articolului 43 din Legea nr. 51/1995 si articolului 232 alineatul (2) si (3) din Statutul profesiei de avocat. Votul este personal, nu se accepta mandate!", se specifica pe site-ul institutiei. Baroul Bucuresti a convocat Adunarea Generala Ordinara si de Alegere a Organelor de Conducere a Baroului Bucuresti, care va avea loc la Pavilionul C3 al Romexpo, duminica, de la ora 9.00, potrivit unui anunt postat pe site-ul institutiei, citat de Mediafax.

In total, 16 avocati candideaza pentru functia de decan al Baroului Capitalei. Este vorba despre: Florin Ciprian Barbuceanu, Mihail Ciobanu, Marius Vicentiu Coltuc, Eugen Sebastian Cudrici, Marius Damian-Burueana, Ion Dragne, Catalin Daniel Fenechiu, Iosif Friedmann-Nicolescu, Cristian Gadea, Mircea Iacobescu, Ion Ilie-Iordachescu, Ion Predonu, Cristian Sacasanu, Florin Stiolica, Mihnea Octavian Stoica si Laura Catalina Voicu.

Citeste si:

Printre candidatii cotati cu cele mai mari sanse este Catalin Daniel Fenechiu. Un alt nume vehiculat ca avand sanse este actualul decan, Ion Ilie Iordachescu. Conform Ordinii de zi a Adunarii Elective, duminica ar urma sa fie ales noul decan al Baroului Bucuresti, noul Consiliu al institutiei, format din 15 membri, precum si trei supleanti, Comisia de Disciplina, formata din sapte membri si doi supleanti, Comisia de Cenzori, formata din trei membri, precum si alegerea reprezentantilor Baroului Bucuresti la Congresul Avocatilor, care va avea loc in perioada 5-6 iunie.

In cadrul adunarii ordinare, care va avea loc tot la sfarsitul acestei saptamani, vor fi prezentate, discutate si supuse la vot mai multe rapoarte, respectiv cel privind activitatea desfasurata in 2014, cel financiar-contabil pentru 2014, urmand sa fie aprobat si proiectul de buget pentru anul curent. Incepand din octombrie 2008, dupa decesul avocatului Cristian Iordanescu, avocatul Ion Ilie Iordachescu ocupa functia de decan al Baroului Bucuresti.

Ion Ilie Iordachescu s-a nascut in 29 iunie 1953, in localitatea Magurele, judetul Prahova. A absolvit Facultatea de Filologie-Istorie si Seminarul pedagogic universitar din cadrul Universitatii Craiova in 1979, precum si Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti, in 1991. Este avocat in Baroul Bucuresti din 1992, iar din 2007 este membru al Consiliului Baroului Bucuresti, fiind desemnat consilier coordonator al SAJ din cadrul acestui barou. Intre 1992 si 1996 a fost consilier in Consiliul Local al Sectorului 4 Bucuresti.

Sursa foto: judecata, Shutterstock