Potrivit surselor citate, Fecioru este acuzat de instigare la abuz in serviciu in forma continuata, complicitate la trafic de influenta si constituirea a unui grup infractional organizat. In cazul acestuia, procurorul de caz a emis ordonanta de retinere pentru 24 de ore, urmand sa decida daca propune unui judecator de drepturi si libertati arestarea preventiva a acestuia, potrivit Mediafax.

Mandatul pe numele fostului secretar de stat in Ministerul pentru Societatea Informationala a fost emis intr-un dosar ce vizeaza fapte de coruptie savarsite de fosti angajati ai Postei Romane.

Marius Constantin Fecioru a venit la sediul central al DNA in jurul orei 12.30, la intrarea in sediul institutiei el nedorind sa faca declaratii. De asemenea, la DNA a venit si Mioara Pribescu, fost director executiv al Directiei Economice a Companiei Nationale Posta Romana (CNPR).

Citeste si:

Cei doi sunt implicati intr-un dosar ce vizeaza fapte comise de functionari publici ai Postei Romane, intre anii 2011- 2012, in urma carora statul a fost prejudiciat cu aproximativ 300.000 de euro. Mai exact, conform unor surse judiciare, in perioada mai 2011 – 2012, din dispozitia lui Constantin Olimpiu Nicolae, fost director Logistica in cadrul Postei Romane, la instigarea si sub autoritatea Mioarei Pribescu si a lui Marius Constantin Fecioru, a fost distribuita in mod repetat, de Posta Romana, fara facturare, corespondenta prelucrata in posta hibrida, provocand companiei nationale un prejudiciu de 1.128.228 de lei.

Conform sursei citate, pentru distribuirile frauduloase, in evidenta CNPR nu exista procese verbale de predare-primire. In plus, pe langa aceste documente, lipsesc si volumele de trimiteri postale.