Presedintele Camerei Deputatilor Valeriu Zgonea a declarat ca membrii Comisiei juridice se intrunesc luni pentru a stabili calendarul raportului in cazul Ponta, aratand ca termenul maxim de 14 zile este "foarte scurt", fata de vechiul regulament, care nu prevedea termene.

"Astazi avem maxim 14 zile, din informatiile mele sedinta va fi luni, asta inseamna ca in maxim 4 zile sau 3 zile, comisia va avea o prima intalnire. Cred ca este un termen foarte scurt daca ne uitam in perioada in care guvernare era de dreapta si in care stateam si cate 11 luni pentru o aprobare de perchezitie informatica. Cred ca in acest moment suntem pe un regulament care este profund european, predictibil si transparent", a afirmat Zgonea, intrebat daca crede ca membrii comisie vor folosi la maximum termenul de 14 zile.

El a explicat ca, "din momentul in care Biroul Permanent s-a intalnit, membrii Comisiei juridice, plus cel caruia i se cerere ridicarea imunitatii pot sa-si consulte dosarul, termenul final in care comisia are obligativitatea de a-si prezenta raportul este 14 zile".
Comisia juridica se va intruni luni la ora 11,00 pe aceasta tema, anunta Mediafax.

Liderul deputatilor PNL Ludovic Orban a declarat, vineri, ca s-a modificat regulamentul si s-au prelungit procedurile in cazul ridicarii imunitatii, dar deputatii PNL vor sustine scurtarea acestor termene.

"S-a modificat regulamentul, PNL a votat si din acest motiv impotriva regulamentului, care prelungeste un pic procedurile (...) Este foarte greu de tergiversat, o sa impinga votul la limita. Deputatii nostri din Comisia juridica vor incerca sa scurteze cat mai mult termenele regulamentare. In Biroul Permanent vom sustine scurtarea acestor termene, cred ca decizia plenului trebuie luata cat mai repede in acest caz", a adaugat Orban.

Citeste si:
Ponta il ataca pe Cuc: TAROM, distrus de interlopi soiosi
Ponta il ataca pe Cuc: TAROM,...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Pro Romania nu va vota investirea Guvernului PNL