Potrivit Digi24, omul de afaceri Gheorghe Boeru sustine, in denuntul facut, ca aproximativ doua milioane de euro au ajuns la primarul Andrei Chiliman.

Intrebat, la iesirea din aeroport, despre acuzatiile care ii sunt aduse de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Chiliman a raspuns: "Nu am facut niciodata asa ceva". Intreabat daca se asteapta sa fie retinut, Chiliman a raspuns: Orice e posibil. Andrei Chiliman a fost urcat apoi intr-o duba a Politiei, cu care va fi dus la DNA Ploiesti, pentru a fi audiat in dosarul in care este suspectat de trafic de influenta si de alte fapte de coruptie, in aceeasi cauza fiind cercetat si Iulian Hertanu, cumnatul premierului Victor Ponta, scrie Mediafax.

Primarul Sectorului 1 a venit, joi, de la Bruxelles, unde a participat la ceremonia de decernare a premiului "Roger Leron 2015", acordat pentru contributia adusa la dezvoltarea surselor de energie durabila in UE, edilul fiind unul dintre cei nominalizati, alaturi de reprezentantii Austriei, Suediei si Irlandei. Premiul, decernat de catre Federatia Europeana a Agentiilor si Regiunilor pentru Energie si Mediu (FEDARENE), la care s-au inscris 12 state UE, a fost castigat de reprezentantul Austriei.

Citeste si:

Liberalul Andrei Chiliman este vizat de o ancheta a DNA Ploiesti, procurorii anticoruptie facand perchezitii, joi, la sediul primariei, la locuinta edilului si la locuintele altor trei suspecti in acest dosar. Surse judiciare au declarat pentru Mediafax ca primarul Sectorului 1 este suspectat de trafic de influenta si de alte fapte de coruptie in acelasi dosar in care este cercetat Iulian Hertanu, cumnatul premierului Victor Ponta.