Potrivit surselor citate, PDL va semna luni, dupa sedinta BPN al partidului, un protocol cu Initiativa Romania Liberala.

"PDL va semna luni un protocol cu Initiativa Romania Liberala si toti cei de la aceasta Initiativa se vor inscrie in PDL. Andrei Chiliman se va inscrie in PDL si va fi prim-vicepresedinte", au precizat sursele citate.

Din IRL mai fac parte si Vlad Moisescu si Diana Tusa.

Citeste si:

Delegatia Permanenta a PNL a decis, in 27 mai 2013, excluderea din partid a primarului Sectorului 1, Andrei Chiliman, dupa ce edilul a activat timp de 24 de ani in PNL, motivul sanctiunii fiind savarsirea unor "abateri grave de la disciplina partidului". Propunerea de excludere a primarului Andrei Chiliman si a deputatului Diana Tusa, inaintata de BPN Delegatiei Permanente a PNL, a fost aprobata cu 139 de voturi ”pentru” si 8 voturi ”impotriva”.

Excluderea lui Andrei Chiliman din PNL a venit dupa un an de conflict deschis intre el si Crin Antonescu. De altfel, Andrei Chiliman, Vlad Moisescu si Diana Tusa lansasera in aprilie 2013 Initiativa Romania Liberala.

In septembrie 2013, Forta Civica si PNTCD au semnat un protocol cu Initiativa Romania Liberala de includere a acesteia in Alianta pentru Dreptate si Adevar, liderii acestor formatiuni precizand ca vor avea candidat unic la prezidentiale si candidati comuni la europarlamentare. Insa, dupa rezultatul dezastruos de la alegerile europarlamentare din acest an, IRL s-a despartit de PNTCD. Colaborarea FC-PNTCD incetase mai devreme.