"Vom face plangere penala impotriva celor care au cheltuit acesti bani. S-au luat bani din federatie fara semnatura mea. Am vorbit deja cu un avocat si vom face si plangere penala. Eu, Leonard Doroftei, nu am luat niciun ban din federatie. Cei dinainte nu ne-au ajutat cu nimic, m-au pus sa semnez niste acte. S-au luat bani din contabilitate fara acordul meu, eu am fost tinut doar sa semnez. Am fost adus de antrenorul meu, Titi Tudor, sa ajut boxul romanesc, pentru imagine. Eu am fost adus intr-o echipa, nu am facut eu echipa. L-au pacalit pe prost, omul nu a stiut sa studieze actele. Eu am crezut in oameni care nu si-au cunoscut decat interesele. Sunt cheltuieli facute de noi toti, dar de ce si-au dat demisia cei din fostul Birou Federal? Eu cred ca a fost regizat tot, ca Biroul Federal sa fie demis. Am gasit multi bani scosi de catre Viorel Sima. Pana la urma se va gasi cine a luat banii, in justitie se va rezolva tot", a spus Doroftei.

Secretarul general al FRB, Robert Baeatu, a precizat ca federatia are datorii totale de aproximativ 500.000 de lei, dintre care 200.000 de lei catre Ministerul Tineretului si Sportului.

Vicepresedintele FRB, Marcel Boboc, a declarat ca in urma consultarii documentelor reiese faptul ca anumiti membri din fostul Birou Federal au depus deconturi cu sume considerabile pentru care nu exista justificare: "Sunt persoane care au deconturi de miliarde de lei pe an pentru care nu exista acte".

Citeste si:

Leonard Doroftei a precizat ca nu exista acte din care sa reiasa ca a cheltuit bani din federatie in nume propriu: "Si eu sunt de vina pentru ca ma misc mai incet. Cand ma vedeti ca ma voi bucura de un ban adus aici in federatie, sa ma bateti cu pietre. Eu sunt aici sa muncesc. Nu veti gasi facturi cu bani cheltuiti pentru mine, nu s-au cumparat costume pentru Doroftei, eu am semnat pentru a merge la competitii. Au luat bani pentru competitii afara si nu au adus deconturi. Ne vom indrepta impotriva celor care nu au adus deconturi. Pentru unii devenise o afacere, noi vrem sa facem box. Cand am spus stop si nu am mai semnat am devenit dusmanul lor. Sunt dezamagit ca am crezut in niste oameni cu care am crescut".

Oficialul FRB spera ca federatia sa reuseasca sa-si plateasca datoriile pentru a putea participa in viitor la competitii. "Trebuia sa aduc un control din minster, pentru ca am primit finantare de la minister si au rezultat niste cheltuieli fara justificare. Ar fi fost simplu sa-mi dau demisia pentru ca nu tin de scaun, dar eu vreau sa platim datoriile, sa atragem sponsori. Noi trebuie sa gasim varianta sa platim aceste datorii pentru a putea participa la competitii", a mai spus Doroftei.

Francisc Vastag si Vasile Citea, vicepresedinti ai federatiei, au demisionat din functii, la finalul lunii aprilie. Viorel Sima a demisionat din postul de secretar general, la sfarsitul anului trecut.