Tudor Maxim, proprietar hotelurilor Pura Vida si al agentiei de publicitate indoor Elevate in Romania, a avut ocazia sa lanseze o aplicatie de calatorii in SUA care l-ar fi facut miliardar in dolari. Insa antreprenorul roman a renuntat la idee pentru ca nu se simte pregatit sa aiba mai multi bani. De ce acest paradox?

Antreprenorul roman obisnuieste sa calatoreasca destul de mult, intre 4 si 6 luni pe an, asa ca i-a venit ideea sa creeze o aplicatie de calatorie cu ajutorul careia turistii sa gaseasca locuri de cazare in functie de interesele lor. Ulterior, Tudor Maxim a prezentat proiectul unor investitori din New York pentru a-l transforma in business, insa apoi a renuntat. De ce?

"M-am framantat enorm cu acest proiect. L-am prezentat la multi investitori, li s-a parut un proiect cu potential foarte mare... dar odata ce vrei sa lansezi un proiect cu impact mare, international, cum l-am gandit eu pe acesta, si sa obtii si o finantare, nu mai poti sa calatoresti 6 luni pe an. Am pus in balanta eventualitatea in care o sa fiu miliardar in dolari si sa fac un proiect la scara mondiala… inca nu sunt pregatit, prefer oricand linistea si libertatea pe care le am acum fara sa am prea multi bani", povesteste Tudor Maxim, care spune ca exploreaza lumea fara sa cheltuiasca o avere, chiar daca este om de afaceri.

De ce nu lanseaza aplicatia in Romania

Antreprenorul sustine ca Romania este o piata "atat de mica" incat nu merita "sa iti bati capul" cu o astfel de aplicatie.

"Nu sunt bani, nu sunt investitori cu bani, acolo (n.r.: in Statele Unite ale Americii) este bataie pe proiecte interesante, sunt miliarde si miliarde de dolari care sunt puse in joc pentru chestii cu risc foarte mare. De acolo, piata din Romania se vede atat de mica si neinteresanta. Este pur si simplu vorba de ce oportunitati se intampla acolo, de toate trendurile care se dau de acolo, de banii fantastic de mari care sunt in California si New York. Pe cand in Romania sa dezvolti o aplicatie nu are absolut niciun sens pentru mine decat sa testezi cu bani mai putini ca functioneaza", explica antreprenorul roman.

Tudor Maxim este absolvent de Drept, insa nu a fost angajat niciodata pentru ca a intrat in afaceri in ultimul an de facultate. In prezent are 4 business-uri in Romania, trei hosteluri si o agentie de publicitate, cu o cifra de afaceri totala de 700.000 euro.

Citeste si Viata dupa business, cu Tudor Maxim: Unii aleg sa isi ia masini scumpe. Mie imi place sa explorez lumea fara sa cheltuiesc o avere.

Sursa foto: Tudor Maxi/AlwaysSummer

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri