Potrivit procurorilor, profesorii universitari Lucica Rosu, Cristina Petrica, Danut Firu si Daniela Denisa Cernea sunt acuzati de luare de mita, in timp ce Bogdan Cotoi este cercetat pentru complicitate la luare de mita si folosirea de informatii care nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, potrivit Mediafax.

Tot sub control judiciar este cercetata secretara Raluca Eugenia Ivan, pentru trafic de influenta si folosirea de informatii ce nu sunt destinate publicitatii.

In acelasi timp, in urma perchezitiilor facute luni, la Facultatea de Medicina si Facultatea de Moase si Asistenta Sociala din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie Craiova, au fost ridicati 55.423 de lei si 13.760 de euro precum si peste 500 de bijuterii din aur.

Conform anchetatorilor, in acest dosar au fost audiate, pana in prezent, 75 de persoane.

Citeste si:

Procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) si ofiterii Directiei Generale Anticoruptie (DGA) au descins, luni, la 15 adrese din Craiova, intre care si sediul Universitatii de Medicina si Farmacie si sediul Directiei de Sanatate Publica, fiind vizati mai muti profesori universitari.

Conform anchetatorilor, suspectii ar fi conditionat mai multi studenti ca, pentru promovarea examenelor, sa plateasca sume cuprinse intre 50 si 100 de euro.

Procurorii si ofiterii DGA au fost sprijiniti de luptatorii Brigazii Speciale de Interventie "Vlad Tepes" a Jandarmeriei Romane, iar suportul tehnic si informativ a fost realizat de SRI – Directia Judeteana de Informatii Dolj.