Premierul Victor Ponta l-a intrebat, la inceputul sedintei de guvern, pe Ministrul Finantelor daca desfiinteaza stampila, acesta raspunzand afirmativ. "Domnul ministru Teodorovici azi desfiintam stampila? Ziceti, jurati ca asa este!", i s-a adresat premierul. Eugen Teodorovici a raspuns afirmativ precizand ca de la momentul publicarii ordonantei in Monotorul Oficial "dispare aceasta obligatie a contribuabilului in relatia cu statul roman de a folosi aceasta forma invechita si istorica", relateaza Mediafax.

Premierul a afirmat ca Romania va arata mult mai bine fara stampile "cu cat mai multa comunicare informatizata". Un proiect legislativ elaborat de Ministerul Finantelor prevede eliminarea obligativitatii utilizarii stampilei de catre persoanele fizice si persoanele juridice de drept privat pentru declaratiile, cererile si alte documentele depuse de acestea la institutiile publice, precum si pentru documentele emise intre ele.

In luna mai, fostul ministru delegat pentru IMM-uri si turism Florin Jianu anunta ca Finantele au promis oamenilor de afaceri ca obligativitatea stampilei pentru firme va fi eliminata la 1 iulie, Romania fiind, alaturi de Republica Moldova, singura tara europeana care nu a implementat aceasta masura.