Potrivit unui comunicat al Politiei Romane, joi dimineata, politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice, sub coordonarea procurorilor de la Parchetul Curtii de Apel Bucuresti, fac 15 perchezitii in Bucuresti si in judetele Ilfov si Teleorman, la persoane banuite de evaziune fiscala in domeniul medical si in constructii, anunta Mediafax.

In acest caz este vizata o clinica medicala privata din Bucuresti care, in perioada 2010-2014, s-ar fi sustras, in parte, de la indeplinirea obligatiilor fiscale prin inregistrarea in contabilitate de operatiuni fictive sau inexacte. ”Pentru a-si diminua obligatiile de plata datorate bugetului de stat, agentul economic, in calitate de beneficiar final, ar fi creat un circuit comercial fictiv, inregistrand achizitii supraevaluate de la firme de constructii”, se arata in comunicatul citat.

La randul lor, aceste societati comerciale ar fi evidentiat in contabilitate cheltuieli fictive contractate de la mai multe firme controlate, in fapt, tot de persoanele banuite. Prejudiciul cauzat prin activitatea infractionala este de peste doua milioane de euro.

Citeste si:

Potrivit unor surse judiciare clinica medicala privata vizata de perchezitii este RomGerMed. Un numar de 18 mandate de aducere vor fi puse in executare, persoanele depistate urmand sa fie duse la audieri.

La actiune participa 58 de politisti de la Directia de Investigare a Criminalitatii Economice, luptatorii ai Serviciul pentru Interventii si Actiuni Speciale, precum si politisti ai Directiei Generale de Politie a municipiului Bucuresti, inspectoratelor de politie ale judetelor Ilfov si Teleorman. Activitatile beneficiaza de sprijinul de specialitate al Departamentului de Informatii si Protectie Interna.