Magistratii Curtii de Apel Ploiesti au admis, vineri dupa-amiaza, contestatia procurorilor DNA Ploiesti la decizia Tribunalului Prahova, care decisese cercetarea sub control judiciar a ofiterului BCCO Emanuel Saghel. Astfel, instanta a dispus emiterea unui mandat de arestare preventiva pe numele lui Emanuel Saghel, care conduce Serviciul de combatere a finantarii terorismului si spalarii banilor din BCCO Ploiesti, scrie Mediafax.

Saghel este acuzat de santaj, trafic de influenta si folosire, in orice mod, direct sau indirect de informatii care nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii si luare de mita, in dosarul in care sunt cercetati si seful DGA Prahova, Constantin Ispas, arestat preventiv, si adjunctul sefului Politiei Judetene, Adrian Radulescu, pus sub control judiciar.

De asemenea, tot vineri, in acelasi dosar, judecatorii au respins contestatia sefului DGA, Constantin Ispas, la decizia de arestare preventiva, mentinand masura dispusa initial de Tribunalul Prahova. Decizia Curtii de Apel Ploiesti este definitiva.

Sefii Politiei Prahova au fost retinuti luni, de DNA

Seful Directiei Generale Anticoruptie (DGA) Prahova, Constantin Ispas, adjunctul sefului Politiei Judetene Prahova, Adrian Radulescu, si Emanuel Saghel, care conduce Serviciul de combatere a finantarii terorismului si spalarii banilor din BCCO Ploiesti, au fost retinuti luni seara de DNA Ploiesti.

Ulterior, comisarul sef Constantin Ispas, acuzat de trafic de influenta, efectuarea de operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia, luare de mita, folosire de informatii care nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, spalare a banilor si cercetare abuziva, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, de Tribunalul Prahova, iar Emanuel Saghel a fost pus sub control judiciar. In cazul comisarului sef Adrian Radulescu, procurorii au decis sa fie cercetat sub control judiciar.