Potrivit unui comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie, procurorii de la Serviciul Teritorial Iasi fac cercetari in doua cauze penale care vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie, asimilate celor de coruptie si a unor infractiuni indreptate impotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene, comise in perioada 2011-2015, scrie Mediafax.

Astfel, marti dimineata, procurorii DNA fac perchezitii la 62 de adrese din Bucuresti si cinci judete, fiind vizate si cinci sunt sedii ale unor institutii publice, iar restul reprezentand sediile unor societati comerciale si locuintele unor persoane. Surse judiciare au declarat pentru Mediafax ca perchezitiile au loc la sediul Consiliului Judetean Vaslui, dar si la Prefectura Vaslui. De asemenea, anchetatorii fac perchezitii si la primariile localitatilor Suletea, Murgeni si Stefan cel Mare.

Conform surselor citate, persoanele vizate in acest dosar sunt suspectate de luare de mita, abuz in serviciu si fals in legatura cu accesarea fondurilor europene si cu intocmirea documentatiei in acest sens.