Miercuri dimineata, politistii de investigare a criminalitatii economice, investigatii criminale si ordine publica din Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Mures au descins la 38 de adrese, vizând persoane si firme din judetele Mures, Bihor, Bistrita-Nasaud, Brasov, Cluj, Galati, Hunedoara, Iasi, Maramures, Neamt, Vaslui si din Bucuresti.

Potrivit unui comunicat de presa al IPJ Mures, in perioada decembrie 2015 – iulie 2016, administratorii unei societati comerciale din judet ”au stabilit o serie de relatii comerciale fictive cu alte 15 firme de pe teritoriul tarii”.

”Pentru realizarea activitatii infractionale, administratorul de fapt al societatii din judetul Mures a intermediat cesionarea firmei, pe numele unei persoane interpuse, dupa care a procedat la contactarea mai multor <<clienti>> carora, contra unui comision prestabilit, le-a furnizat facturi fiscale care reflectau diverse operatiuni fictive”, precizeaza comunicatul, citat de News.ro.

Citeste si:

Anchetatorii sustin ca, pentru a parea veridice, facturile fiscale aveau la baza contracte fictive, iar platile se efectuau in cont bancar, ulterior banii fiind retrasi in numerar si returnati persoanelor care comiteau evaziunea fiscala. Astfel, s-ar fi creat premisele unor operatiuni de spalare a banilor.

Prejudiciul care ar fi fost cauzat prin evaziune fiscala a fost estimat la 1.850.000 de lei, in timp ce prins spalare de bani a fost produs un prejudiciu de aproximativ 1.000.000 de euro.