Potrivit unui comunicat de presa remis de Politia Judeteana Arad, 17 perchezitii domiciliare au fost facute, miercuri, in judetele Mures si Harghita, pentru documentarea unor achizitii intracomunitare de vinuri. Doi barbati din Targu Mures sunt suspectati de evaziune fiscala, dupa ce in ultimii doi ani au achizitionat din spatiul intracomunitar vinuri pe care le-ar fi comercializat ulterior in unitati de profil din mai multe judete, scrie Mediafax.

"A rezultat ca cei doi nu ar fi intocmit documente justificative, nu ar fi inregistrat si declarat, in totalitate, operatiunile comerciale si veniturile obtinute, in scopul sustragerii de la plata obligatiilor datorate bugetul consolidat al statului", precizeaza comunicatul. Suspectii sunt urmariti penal pentru evaziune fiscala, insa anchetatorii nu au stabilit, deocamdata, prejudiciul si nici cantitatile de vinuri introduse in tara.

La perchezitii au participat si politisti ai Serviciului de Investigatii Criminale Mures, luptatori ai Serviciului Actiuni Speciale Mures, precum si jandarmi.

Sursa foto: Wine/ Shutterstock