Un consilier al primarului din Targu Mures, Claudiu Maior, a anuntat, joi seara, ca mai multi locuitori si-au exprimat dorinta de a fi organizat un referendum local privind problema lansata in dezbatere de edilul Dorin Florea, in legatura cu responsabilitatea nasterii unui copil.

"Dupa aparitia in presa a comunicatului domnului primar Dorin Florea cu privire la necesitatea unei dezbateri publice privind responsabilitatea nasterii unui copil si pe fondul reactiilor publice ale politicienilor, mai multi targumureseni si-au exprimat dorinta organizarii unui referendum local. Deocamdata nu s-a luat nicio decizie, se analizeaza", a precizat, pentru AGERPRES, Claudiu Maior, consilierul primarului din Targu Mures, conform Agerpres.ro.

Claudiu Maior a afirmat, joi seara, pe o pagina de socializare, ca "unii muncesc" si cer referendum impotriva celor "care vor sa huzureasca pe banii copiilor", iar altii vor protesta, vineri, "revoltati ca li se fura 'lenea'!".

"La proteste inainte, la munca inapoi! Unii muncesc si cer referendum impotriva celor care vor sa huzureasca pe banii copiilor, iar altii maine protesteaza, revoltati ca li se fura 'lenea'! Cine sa ne mai inteleaga?! Am inteles ca maine, o platforma civica sub denumirea 'Aresel' din Bucuresti doreste un miting la Targu Mures! Vin aici sa ne certe, pentru ca am indraznit sa spunem cu voce tare, tot ce altii soptesc pe la colturi. Inainte de proteste, le aduc la cunostinta ca Primaria Municipiului Targu Mures s-a implicat in integrarea si dezvoltarea comunitatii rromilor, fiind una din primele primarii din tara care a sustinut si a investit in: scolarizare cu transport gratuit, formare profesionala, ateliere de tamplarie, construirea de locuinte cu toate utilitatile, baie comunala, asfaltarea drumurilor, biserica etc., singura conditie fiind ca acestia sa mearga la lucru si sa isi duca copiii la scoli", a afirmat Claudiu Maior, pe Facebook.

Acesta a precizat ca, in plus, la Centrul Rozmarin, Primaria Targu Mures duce gratuit zilnic peste 100 de copii, pe care ii hraneste si educa, in conditiile in care parintii lor traiesc din alocatiile acestora.

"Stim cu totii de centrul Rozmarin, unde zilnic peste 100 de copii sunt adusi de acasa cu transport gratuit, spalati, hraniti (doua mese pe zi), scoliti, supravegheati si indrumati, iar apoi transportati din nou acasa. Vi se pare normal ca un adult sanatos sa stea acasa, in varful patului, traind dupa alocatiile copiilor, in timp ce altii muncesc cel putin 8 ore/zi platind contributii sociale? Vi se pare normal ca femeile care isi doresc copii sa munceasca si sa respecte protocoale de sanatate, in timp ce alte femei, la fel de apte de munca sa stea acasa, pe banii statului, aducand pe lume copii de care sa nu mai aiba grija nimeni si sa-i trimita la cersit?! Sunt convins ca targumuresenii de buna credinta stiu cine sunt adevaratii discriminati!", a sustinut Claudiu Maior.

Platforma civica Aresel a anuntat ca va organiza, vineri, un protest pasnic in centrul municipiului Targu Mures, ca urmare a declaratiilor primarului Dorin Florea, pe care le considera "discriminatorii si rasiste", la adresa persoanelor de etnie roma si a persoanelor apartinand grupurilor vulnerabile si defavorizate.

Organizatorii sustin ca la protest sunt asteptati peste 1.000 de oameni din comunitatile de romi din Targu Mures, activisti si membri ai asociatiilor sau ONG-urilor civice si pe probleme de drepturile omului.

In urma cu doua zile, primarul din Targu Mures, Dorin Florea, a sustinut, intr-o postare pe facebook, ca acordarea indemnizatiei de crestere a copilului ar trebui abordata in alt mod decat in prezent si ca propune introducerea obligatorie a unei anchete sociale pentru cuplurile care doresc sa aiba copii, pentru a se evita situatiile in care unii aduc pe lume copii doar pentru a avea o sursa de venit. Ulterior, el a dat declaratii in presa centrala in care a mentionat ca a facut referire "la tigani", pe care ii considera cea mai mare problema a Romaniei.

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii s-a autosesizat in privinta declaratiilor primarului municipiului Targu Mures, a precizat, marti, pentru AGERPRES, presedintele institutiei, Asztalos Csaba.

"Am demarat o autosesizare. Citatia a fost deja transmisa catre domnul primar, la biroul dansului, la Primaria din Targu Mures. L-am citat pentru saptamana viitoare, pentru marti, la audieri, iar tot saptamana viitoare, miercuri, as vrea ca aceasta speta sa fie dezbatuta de Colegiul Director al CNCD", a declarat pentru AGERPRES presedintele CNCD, Asztalos Csaba.

El a spus ca nu doreste sa faca aprecieri inaintea dezbaterii cazului.

"Nu as vrea sa comentez nici prima postare, nici declaratia ulterioara, nu vreau sa ma antepronunt. Ce observ eu e ca, probabil, se pare ca toate problemele din Targu Mures au fost solutionate si acum ... cea mai mare problema a orasului este legata de strategiile nationale de imbunatatire a natalitatii si tot ce tine de alocatia de stat pentru copii, care, de altfel, este un drept constitutional, daca ne uitam in Constitutie", a mai precizat presedintele CNCD.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri