Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a afirmat, marti, cu privire la achitarea definitiva a celor 24 de persoane acuzate ca trimiteau copii la cersit in Marea Britanie, ca "fie nu au fost probe, fie au fost probe si au fost ignorate de catre judecatori".

Intrebat ce parere are despre achitarea tuturor celor 24 de inculpati din dosarul "Tandarei" acuzati de trafic de minori, Catalin Predoiu a raspuns: "Am fost si eu impresionat emotional de acest rezultat. Nu pot fi multe alternative cu privire la explicatii - fie nu au fost probe acolo, fie au fost probe si au fost ignorate de catre judecatori. Si intr-un caz si in altul ceva pare a fi in neregula, mai ales ca, iata, si un alt expert in materie de anchete penale s-a pronuntat cu privire la acest lucru, pare-se in cunostinta de cauza", potrivit Agerpres.

In opinia sa, "e clar ca sunt probleme de rezolvat in justitia noastra si, iata, de aceea, facem eforturi ca sa ducem pana la capat aceasta procedura (de numire la sefia Parchetului General, DNA si DIICOT - n.r.) si sa avem un Minister Public condus de lideri numiti pe termeni prevazuti de lege, cu toata legitimitatea necesara, sa se apuce de o treaba mult, mult mai serioasa decat a fost in ultima perioada".

Curtea de Apel Targu Mures a decis, luni, definitiv, achitarea celor 24 de inculpati din dosarul Tandarei, care erau acuzati ca au constituit o retea care trimitea copii la cersit in Marea Britanie, decizia fiind luata in urma intervenirii prescriptiei penale a faptelor, in majoritatea cazurilor.

Potrivit procurorilor, reteaua din Tandarei, judetul Ialomita, era acuzata ca profita de romii saraci, care primeau imprumuturi, nu le puteau restitui si, in schimb, isi dadeau copiii celor de la care luasera banii, iar in acest fel acestia ajungeau la cersit sau la furat in Marea Britanie.

Din rechizitoriul in baza caruia cei 24 au fost trimisi in judecata mai reiesea ca la perchezitiile efectuate la domiciliul inculpatilor au fost gasite doua pistoale-mitraliera AKM, cinci arme de vanatoare, un pistol cu gaze si unul cu bile. Au mai fost, de asemenea, descoperite automobile de lux, bijuterii si importante sume de bani, precum si procuri pentru incredintarea minorilor care au fost dusi in Marea Britanie pentru cersetorie si mici infractiuni, precum si pentru incasarea asigurarilor sociale.

Wall-Street.ro a scris in luna februarie a acestui an cum persoane de etnie roma din Tandarei isi construiesc vile de lux cu bani obtinuti din traficul de copii in Marea Britanie.

O investigatie realizata de catre jurnalistii de la The Sun arata ca membri de etnie roma ai bandelor de traficanti de carne vie din Romania care opereaza in Marea Britanie si-au construit in localitatea Tandarei aproape de 300 de vile, platite din banii obtinuti pe spatele sutelor de copii trimisi sa cerseasca, sa fure si sa se prostitueze pe strazile din Regatul Unit. Acesti copii, unii de doar cativa ani, sunt exploatati fara mila de catre aceste, conduse de tigani.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri