Potrivit unui comunicat de presa transmis, joi, de reprezentantii Politiei Judetene Sibiu, politistii de la structurile de combatere a criminalitatii organizate si procurorii DIICOT Sibiu fac 25 de perchezitii in patru judete, la persoane banuite ca au cauzat un prejudiciu de aproape 2.000.000 de euro, prin inselaciune si evaziune fiscala, transmite News.ro.

Perchezitiile au loc in judetele Sibiu, Brasov, Mures si Arges, existand suspiciunea ca, incepand din 2012, in municipiul Sibiu a fost constituita o grupare ai carei membri ar fi creat un circuit fiscal fictiv pentru a obtine fraudulos compensari si restituiri de la bugetul de stat, pentru diferiti beneficiari.

Acestia ar fi evidentiat, in actele contabile ale firmelor pe care le controlau, achizitii fictive de materiale de constructii si ar fi diminuat valoarea reala a taxelor si impozitelor datorate statului, se arata in comunicat.

In plus, partile sociale ale unora dintre firmele controlate, care acumulau datorii mari, ar fi fost cesionate catre persoane nesolvabile, de obicei cu domiciliul intr-un alt judet, astfel incat sa ingreuneze un eventual control fiscal si recuperarea prejudiciului.

Citeste si:

Totodata, in perioada 2015-2016, prin firme interpuse pe care le controlau, membrii gruparii ar fi achizitionat marfuri de la parteneri comerciali de buna-credinta, pe care i-ar fi indus ulterior in eroare, lasandu-le ca si garantie de plata bilete la ordin sau CEC-uri fara acoperire.

Politistii vor pune in aplicare 50 de mandate de aducere, personale gasite urmand sa fie duse la sediul DIICOT Sibiu pentru audieri.

La activitati participa si politisti ai structurilor de combatere a criminalitatii organizate din Alba, Mures, Arges si Brasov, politisti de la Politia Judeteana Sibiu si jandarmi.

Sprijinul de specialitate a fost asigurat de Directia Operatiuni Speciale a Politiei Romane, Departamentul de Informatii si Protectie Interna si Agentia Nationala de Administrare Fiscala.