Executarea silita se face in baza unei decizii definitive pronuntate de Curtea de Apel Bucuresti in 16 iunie 2015. Joi, executorul judecatoresc a mers la locuinta printului Paul pentru a evalua bunurile astfel incat sa se stabileasca daca acestea pot fi valorificate ca sa poata fi recuperat prejudiciul, scrie Mediafax.

Inalta Curte de Justitie - Divizia Queen's Bench a decis, la 2 iunie 2010, ca printul Paul de Romania si printesa Lia a Romaniei sa-i plateasca lui Marco Houston 1,8 milioane de lire sterline. Decizia a fost luata in urma actiunii in instanta a lui Marco Houston, editorul publicatiei Royalty Magazin , care a sustinut ca i-a imprumutat pe printul Paul si printesa Lia cu suma de 1,8 milioane de lire, pe care acestia nu au mai inapoiat-o, potrivit stirileprotv.ro.

Pe 14 octombrie 2014, Tribunalul Bucuresti a recunoscut decizia instantei britanice si a incuviintat executarea acesteia pe teritoriul Romaniei. Curtea de Apel Bucuresti a mentinut in 16 iunie 2015 decizia Tribunalului, dand o decizie definitiva in sensul punerii in executare a hotararii Curtii britanice.

Printul Paul a sustinut, intr-un comunicat transmis prin biroul sau de presa, ca nu are cunostinta despre procesul de la Londra, unde nu ar fi fost citat. El a mai afirmat ca Marco Houston este cel care ii datoreaza suma de 2.018.568 de lire sterline, in baza unui contract de imprumut autentificat de notarul public John Bower din Londra, in data de 8 octombrie 2007 si garantat cu o ipoteca instituita asupra unui imobil al lui Houston din Lprintulondra.

Sursa foto: Mediafax Foto