Potrivit unor surse din cadrul anchetei, alaturi de fostul edil Gheorghe Ciuhandu, in vizorul procurorilor anticoruptie se mai afla secretarul Primariei Timisoara, citat si acesta la DNA, precum si sefa Directiei Economice din institutie, Smaranda Haracicu. Inaintea audierilor de luni dimineata, fostul primar Ciuhandu a refuzat sa faca declaratii. Conform acelorasi surse, procurorii anticoruptie l-ar fi pus sub acuzare pe fostul primar al Timisoarei pentru abuz in serviciu, scrie Mediafax.

In octombrie anul trecut, procurorii DNA au ridicat mai multe acte de la Primaria Timisoara privind finantarea de catre Consiliul Local a echipei de fotbal FC Poli Timisoara. Atunci, actualul primar al Timisoarei, Nicolae Robu, spunea ca alte documente cerute de procurori vor fi cautate in arhiva.

"Procurorii au fost la institutia Primariei pentru a se documenta in privinta perioadei 2008-2011, cand eu nu am fost primar si, drept urmare, nu am ce sa va spun pe acest subiect, privind finantarea fotbalului. Va rog sa vorbiti cu DNA, eu nu am nicio legatura cu subiectul. Documentele solicitate de DNA vor fi cautate in arhivele Primariei Timisoara, sunt acte din 2008", declara atunci Robu. La randul sau, procurorul-sef al DNA Timisoara, Tamas Schiffbeck, declara atunci ca actiunea procurorilor a vizat ridicarea unor documente privind finantarea echipei de fotbal FC Timisoara de catre Consiliul Local.

Citeste si:

In anul 2008, Consiliul Local Timisoara si echipa de fotbal FC Poli Timisoara au semnat un contract de finantare prin care CL se angaja sa finanteze echipa cu suma de 2,5 milioane de euro pe an, pentru a sprijini performantele. La acea vreme, clubul de fotbal era condus de omul de afaceri Marian Iancu, iar din partea CL Timisoara, documentul a fost semnat de primarul de atunci, Gheorghe Ciuhandu. "Suma alocata de Primaria Timisoara va fi folosita pentru acoperirea in mod exclusiv a cheltuielilor echipei de fotbal, conform Hotararii de Guvern 1447/2007", se arata in contractul semnat intre cele doua parti.

In 2009, un raport al Curtii de Conturi a aratat ca, din suma de bani obtinuta de clubul de fotbal de la Consiliul Local Timisoara, 150.000 de euro au fost folositi fara a respecta legea. Contractul avea o clauza potrivit careia, daca auditul intern al Primariei constata ca nu se fac cheltuieli conform legii, banii folositi altfel se returneaza.

Sursa foto: Mediafax Foto