"Admite cererea de chemare in judecata formulata de debitorul S.C. AMBIENT S.A., pentru deschiderea procedurii insolventei si in consecinta: Deschide procedura generala de insolventa impotriva debitorului S.C. AMBIENT S.A. (...) Desemneaza administrator judiciar provizoriu, la cererea debitorului, pe SIBINSOLV I.P.U.R.L", se arata in solutia publicata pe site-ul Tribunalului Sibiu.

Creditorii Ambient sunt, potrivit site-ului Tribunalului Sibiu, Alpha Bank Romania, BCR, Piraeus Bank Romania, Mitliv Exim SRL, distribuitorul de produse pentru amenajari interioare si exterioare Ax Perpetuum Impex SRL, producatorul si distribuitorul de materiale pentru finisaje DAW Benta Romania SRL, Köber si Betak.

Producatorul de lacuri si vopsele Köber si producatorul de benzi zincate Betak au depus cereri de interventie in nume propriu, insa acestea au fost respinse de instanta, ca fiind premature.

De asemenea, cererea de opozitie formulata de distribuitorul de materiale de constructii Mitliv Exim a fost anulata, intrucat a fost transmisa netimbrata.

Decizia Tribunalului Sibiu poate fi atacata cu apel in termen de sapte zile de la comunicarea hotararii. Urmatorul termen in cadrul procedurii de insolventa este 9 decembrie.

Ambient a anuntat, la 1 septembrie, ca a depus la Tribunalul Sibiu o cerere de intrare in insolventa cu optiunea de reorganizare. Cererea a fost inregistrata de instanta cu data de 28 august.

Citeste si:

Compania a informat ca nu a reusit atragerea fondurilor necesare finantarii capitalului de lucru in procesul de restructurare financiara si reconturare a business-ului din ultimii patru ani, derulat sub coordonarea firmelor specializate de consultanta.
"In acest context s-a reconsiderat posibilitatea continuarii activitatii pe actuala structura a canalelor de vanzare ale companiei, respectiv canalul de retail in magazine proprii si inchiriate si canalul clienti profesionali reprezentat de dezvoltatori, constructori, dar si recomercianti", potrivit comunicatului transmis la momentul respectiv de Ambient.

Procedura reorganizarii judiciare s-a demarat la cererea companiei, pentru protejarea patrimoniului societatii prin implementarea unui cadru unitar si eficient de derulare a activitatii si avand scopul in continuitatea afacerii prin mentinerea intregului portofoliu de clienti.

Cifra de afaceri a Ambient a scazut cu 20,7% anul trecut, de la 627,5 milioane lei in 2013 la 497,7 milioane lei, iar compania a trecut pe pierdere, cu un rezultat negativ de 32,3 milioane lei, comparativ cu un profit de 37,4 milioane lei in anul anterior, potrivit datelor disponibile pe site-ul Ministerului Finantelor Publice.

Ambient a avut anul trecut un numar mediu de 1.276 angajati.

Compania concureaza pe piata locala pe piata romaneasca cu retaileri precum Kingfisher, Dedeman, Hornbach, Mr. Bricolage, Praktiker si Leroy Merlin. Ambient opereaza o retea de 12 unitati, concentrata in zona Transilvaniei. Singura prezenta in afara Transilvaniei este un depozit la Ramnicu Valcea.