Andrei Rudeanu, ginerele lui Blaga, judecat pentru evaziune fiscala de 646.000 de euro

Andrei Rudeanu, ginerele copresedintelui PNL Vasile Blaga, a fost trimis in judecata de Parchetul Curtii de Apel Bucuresti fiind acuzat ca a inregistrat in contabilitatea firmei sale achizitii fictive de bunuri si prestari servicii, prejudiciul produs statului, fiind de 646.139 de euro.

Andrei Rudeanu a fost trimis in judecata, sub control judiciar, de procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti pentru evaziune fiscala. In acelasi dosar, va ajunge in fata judecatorilor si Laurentiu Marin Ciuca pentru complicitate la evaziune fiscala. Potrivit rechizitoriului, Andrei Rudeanu, ginerele copresedintelui PNL Vasile Blaga, a inregistrat in contabilitatea firmei sale Axis Corporate Security mai multe facturi fictive provenind de la noua firme fantoma, potrivit Mediafax.

"Inculpatul Rudeanu Ioan Andrei, in calitate de aociat si administrator al SC ACS SRL, in perioada ianuarie 2010 - mai 2014, in realizarea aceleiasi rezolutii infractionale, a inregistrat in contabilitatea societatii achizitii fictive de bunuri/ prestari servicii (161 de acte materiale), provenind de la un numar de noua societati comerciale, identificate cu un comportament fiscal disimulat, de tip fantoma, controlate in fapt de alte persoane ramase neidentificate, modalitate prin care s-a sustras de la plata taxelor si impozitelor datorate bugetului de stat, cauzand in acest mod un prejudiciu in valoare de 2.805.773 lei (echivalent a 646.139 euro)", se arata in rechizitoriul procurorilor Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti.

Anchetatorii sustin ca Laurentiu Marin Ciuca a emis pe 11 noiembrie 2011 o factura fiscala care atesta o livrare fictiva de materiale promotionale in valoare totala de 100.000 de lei plus TVA in cuantum de 24.000 de lei, in baza careia firma lui Rudeanu si-a diminuat impozitul pe profit, TVA de plata si impozitul pe dividente, cauzand astfel bugetului de stat un prejudiciu in suma de 59.840 lei (echivalentul a 13.261 euro). Procurorii au instituit sechestru asigurator asupra a doua autoturisme apartinand lui Andrei Rudeanu si a altor 66 aflate in proprietatea firmei Axis Corporate Security, pana la concureta sumei de 2.805.773 de lei, reprezentand prejudiciul cauzat bugetului de stat.

Dosarul va fi judecat de Tribunalul Bucuresti, primul termen al procesului fiind pe17 septembrie. Tribunalul Bucuresti a decis, in 22 mai, arestarea preventiva a lui Andrei Rudeanu. Decizia a ramas definitiva de 29 mai, cand Curtea de Apel i-a respins contestatia ginerelui lui Vasile Blaga. Ulterior, Rudeanu a fost cercetat sub control judiciar, in urma unei decizii a instantei.

Citeste si:
Ce spune Blaga despre retinerea ginerului sau
Vasile Blaga, desprea...
Citeste si:
Primele semne de sarcina
Primele semne de sarcina

Infiintata in anul 2009, Axis Corporate Security este o companie care actioneaza in domeniul securitatii private si ai carei specialisti sunt recrutati din agentiile publice, private sau guvernamentale, scrie pe site-ul firmei. In 2012, firma a castigat si contractul de paza a unitatilor miniere din Valea Jiului, iar presa a relatat ca societatea a fost sanctionata de mai multe ori de Inspectoratul Teritorial de Munca Hunedoara, pentru ca nu si-a respectat obligatiile fata de angajatii care se ocupa cu paza unitatilor miniere.

De asemenea, firma a castigat contracte cu Directia Regionala de Drumuri si Poduri Timisoara, pentru paza unor poduri aflate in patrimoniul regiei. Urmare a criticilor la adresa lui Vasile Blaga, firma Axis Corporate Security a renuntat la contractul cu CNADNR. Andrei Ionut Rudeanu este casatorit cu fiica lui Vasile Blaga, Agathe Cristina, din 2008.

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri