”Nu as spune ca nu imi pare rau de situatia in care se afla. Inainte de orice..si eu am suflet. Este tatal nepotului meu, sotul fiicei mele, dar pana la urma fiecare isi duce crucea. Daca a gresit, va trebui sa plateasca. Sper sa isi dovedeasca nevinovatia”, a spus Blaga, la sediul PNL, conform Mediafax.

Andrei Rudeanu, ginerele liderului PNL Vasile Blaga, a fost retinut de procurorii Parchetului Curtii de Apel Bucuresti, fiind acuzat de evaziune fiscala cu un prejudiciu de 600.000 de euro. Andrei Rudeanu va fi prezentat vineri, la Tribunalul Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva.

Rudeanu a fost adus, joi, la Parchetul Curtii de Apel Bucuresti pentru a fi audiat intr-un dosar de evaziune fiscala cu un prejudiciu de 600.000 de euro, in care au fost facute perchezitii in Bucuresti si Hunedoara, la firme de paza.
Alaturi de Andrei Rudeanu la audieri au fost duse si alte persoane, numai el fiind insa retinut. Politistii au facut, joi dimineata, perchezitii in Bucuresti si Hunedoara, intr-un dosar in care sunt vizate cinci firme de paza, printre care si cea a lui Andrei Rudeanu, pentru evaziune prin inregistrarea unor achizitii fictive de servicii, prejudiciul fiind de 600.000 de euro.

Citeste si:

Politia Romana anunta ca in acest caz sunt vizate cinci societati comerciale care ar fi fost implicate in comiterea unor infractiuni de evaziune fiscala, in domeniul prestarii de servicii de paza si protectie. "Din investigatii a reiesit faptul ca, in scopul sustragerii de la plata taxelor si impozitelor catre bugetul de stat, reprezentantii unei companii specializate in prestari de servicii de paza ar fi creat un circuit infractional, format din mai multe societati comerciale, prin care ar fi fost evidentiate tranzactii fictive", se arata intr-un comunicat de presa al Politiei Romane.

In contabilitatea companiei ar fi fost inregistrate achizitii fictive de servicii, bugetul de stat fiind astfel prejudiciat cu aproximativ 600.000 de euro. Potrivit unor surse judiciare, printre firmele vizate de anchetatori ar fi si Axis Corporate Security, detinuta de Andrei Rudeanu, ginerele copresedintelui PNL Vasile Blaga.