Procurorii DIICOT fac perchezitii, luni, in Bucuresti, Braila, Constanta si Vrancea, fiind vizati 25 de medici si farmacisti care au decontat retete false de medicamente pentru boli incurabile, iar dupa introducerea cardului de sanatate au eliberat prescriptii pe numele unor copii cu handicap, informeaza Mediafax.

Potrivit DIICOT, luni dimineata, procurori de la structura centrala si ofiteri de politie ai Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice fac 59 de perchezitii in Bucuresti si in judetele Braila, Constanta si Vrancea.

Conform anchetatorilor, este vizata o grupare formata din 25 de membri - reprezentanti si ‎angajati ai farmaciilor care activeaza sub sigla SC Ahmeya Pharm SRL si medici de familie sau medici specialisti din Braila si Constanta. Acestia sunt suspectati ca in perioada 2011-2015 au decontat fraudulos sume importante de bani din Fondul National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate, provocind un prejudiciu de noua milioane de lei.

Anchetatorii mai spun ca membrii retelei au intocmit si decontat prescriptii medicale fictive pentru medicamente folosite in tratarea de boli incurabile, cu pret de vanzare foarte ridicat, pe numele rudelor apropiate, iar dupa introducerea cardului de sanatate acestia au eliberat prescriptii medicale pe numele unor copii cu handicap psihic, majoritatea aflati in plasament.

Membriii gruparii sunt acuzati de inselaciune, evaziune fiscala, spalarea banilor, fals material in inscrisuri oficiale, fals intelectual, uz de fals, frauda informatica, fals informatic, abuz in serviciu (toate in forma continuata), precum si de constituire a unui grup infractional organizat, fals in inscrisuri sub semnatura privata, fals in declaratii, camata,trafic de influenta, cumparare de influenta, dare si de mita si santaj.

Citeste si:
Victor Costache asigura medicii ca vor primi salariile pe decembrie
Ministrul Sanatatii asigura...

Sursa foto: sxc.hu

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Dosarul retetelor false: 13 persoane, retinute si alte 5 cercetate