Procurorii DIICOT fac, miercuri, 68 de perchezitii in toate judetele si in Bucuresti la cadre medicale banuite ca recomandau decontarea unor catetere urinare in beneficiul a doua societati, care livrau, de fapt, scutece pentru adulti, scrie Ziare.com.

Prejudiciul in dosar ajunge la 10 milioane de lei.

Potrivit DIICOT, procurorii din Targu Mures si politistii fac 68 de perchezitii domiciliare in toate judetele Romaniei si in Bucuresti intr-o cauza penala in care se fac cercetari pentru fals intelectual, uz de fals, inselaciune, constituirea unui grup infractional organizat, abuz in serviciu si frauda informatica.

"In fapt, s-a retinut ca, incepand cu anul 2013, mai multe persoane de pe teritoriul judetului Mures si nu numai, avand calitatea de cadre medicale (medici de familie, medici de specialitate, asistenti medicali), au falsificat in mod repetat inscrisuri oficiale, respectiv bilete de trimitere, prescriptii medicale si registre, prin care au atestat fapte si imprejurari necorespunzatoare adevarului (diagnostice fictive, efectuarea de consultatii, dispozitive medicale recomandate fictiv).

In concret, se recomanda a fi decontate de catre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate dispozitive medicale identificate cu codul C05 - catetere urinare, dispozitive care nu erau necesare pacientilor.

Citeste si:
Trei indivizi au obtinut credite cu acte false
Trei suspecti retinuti de...

Toate aceste fapte au fost comise in beneficiul a doua societati comerciale, ambele cu sediul in Targu Mures, care in mod scriptic asigurau livrarea acestor produse catre pacienti situati pe intreg teritoriul tarii, fiind incasata astfel contravaloarea acestora in mod injust", arata DIICOT.

Reprezentantii societatilor vizate, care s-au constituit intr-un grup infractional organizat, livrau pacientilor in numele carora decontau cateterele urinare, in general, doar scutece pentru adulti, produse de care acestia aveau cu adevarat nevoie, dar care nu erau decontate de catre CNAS.

Din verificarile efectuate pana in acest moment se estimeaza un prejudiciu de circa 10.000.000 lei, dar acesta va putea fi stabilit cu exactitate ulterior.

Surse judiciare au declarat ca perchezitii au loc atat la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate din Mures, cat si la Casa de Asigurari din Bucuresti si la sedii de firma.

Citeste si:
"Congresul" interlopilor: Cum isi impart clanurile influenta
"Congresul" interlopilor: Cum...

La sediul DIICOT Targu Mures urmeaza sa fie audiate, in prima faza, circa 50 de persoane.

Sursa foto: By Valery Evlakhov

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Medicii romani, tentati cu salarii de 6.000 de euro in Germania