Anchetatorii au descins la membrii gruparii, suspectati de trafic de minori, proxenetism si act sexual cu un minor, si vor duce 60 de suspecti la audieri, la sediul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) Pitesti, potrivit Mediafax.

"In cauza, exista suspiciunea rezonabila ca incepand cu anul 2014, suspectii au recrutat, transportat si adapostit mai multe minore institutionalizate intr-un centru de minori apartinand DGASPC Dambovita, din municipiul Targoviste, pe care le-au exploatat prin obligarea la practicarea prostitutiei, pentru a obtine foloase materiale", se arata intr-un comunicat de presa al DIICOT.

Membrii gruparii ar fi fost sprijiniti de o femeie care lucra ca supraveghetor la Complexul de Servicii Sociale "Floare de Colt", din cadrul DGASPC Dambovita, aceasta fiind suspectata ca i-a ajutat sa exploateze sexual doua minore, potrivit sursei citate.

Perchezitiile sunt facute de procurorii DIICOT Pitesti si politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Pitesti, cu sprijinul politistilor de la Serviciul de Combatere a Criminalitatii Organizate Dambovita, SCCO Valcea si BCCO Ploiesti, precum si al jandarmilor. Actiunea este spijinita si de Directia Operatiuni Speciale din Politia Romana.