Curtea de Apel Bucuresti a judecat luni contestatia formulata de primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, dupa ce, in 25 septembrie, Tribunalul Capitalei i-a respins cererea de inlocuire a arestului preventiv cu o alta masura.

Pronuntarea a fost amanata pentru marti, cand judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au decis sa respinga ca nefondata cererea lui Sorin Oprescu. Edilul ramane in continuare in Arestul Central al Politiei Capitalei, unde este incarcerat din 6 septembrie. Avocatii lui Sorin Oprescu au cerut instantei sa tina cont si de afectiunile grave de care sufera Sorin Oprescu, aratand totodata ca pentru faptele de care este acuzat, poate fi cercetat si cu o alta masura preventiva decat arestul.

Procurorii au solicitat respingerea cererii de inlocuire a arestului preventiv, in conditiile in care recent Tribunalul Bucuresti a admis prelungirea cu 30 de zile a mandatului de arestare preventiva emis in 6 septembrie pe numele lui Oprescu.

Alexandru Chiciu, unul dintre avocatii lui Sorin Oprescu, a declarat ca afectiunile grave de care sufera clientul sau au fost atestate si in motivarea deciziei judecatorului de drepturi si libertati de la Tribunalul Bucuresti.

Citeste si:

Judecatorul de drepturi si libertati de la Tribunalul Bucuresti a aratat, in motivarea deciziei din 25 septembrie, ca Sorin Oprescu a depus la dosar o serie de inscrisuri din care rezulta ca prezinta, la momentul incarcerarii, diabet zaharat tip II cu necesar de insulina, arterita, retinopatie incipienta, stent in 2005. Sorin Oprescu a declarat ca primeste tratamentul medical de care are nevoie in arest, "dar nu vrea sa moara in arest", intrucat glicemia sa este foarte mare, neputand tine sub control strict alimentatia pe care o primeste prin cantarire, lucru pe care il facea atunci cand se afla in stare de libertate.

De asemenea, instanta a constatat ca nu exista inscrisuri medicale din care sa rezulte ca bolile de care sufera Sorin Oprescu nu ar putea fi tratate in sistemul penitenciar al retelei medicale a Administratiei Penitenciarelor ori ca nu ar avea posibilitatea efectuarii unui tratament sub paza in reteaua medicala de specialitate a Ministerului Sanatatii. "Totodata, se observa ca nu exista inscrisuri ori alte informatii din care sa rezulte ca inculpatului nu ii este asigurata alimentatia corespunzatoare in arest, astfel ca se constata ca este neintemeiata sustinerea inculpatului in sensul ca ii este pusa in pericol viata", a mentionat judecatorul.

Instanta a apreciat ca urmarirea penala fata de Sorin Oprescu nu este finalizata, iar pentru ca este posibil ca acesta sa influenteze ancheta, nu este oportuna, la acest moment procesual, masura arestului la domiciliu sau controlul judiciar.

Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost arestat preventiv in 6 septembrie, de Tribunalul Bucuresti, la cererea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie, care il acuza de luare de mita. Curtea de Apel Bucuresti a mentinut, in 14 septembrie, decizia Tribunalului Bucuresti, Sorin Oprescu ramanand in arest preventiv si fiind suspendat din functie, din 15 septembrie.

Sursa foto: Mediafax Foto