Este vorba de Ioan Serb, care a depus la Parchet o plangere impotriva lui Traian Basescu. "(Cineva - n.r.) a cerut sa fiu anchetat pentru fals in declaratii, pentru ca in 2007 am spus ca demisionez in cinci minute si nu am demisionat. Si acum Parchetul General a cerut redeschiderea acestui dosar", a declarat Basescu la sediul ICCJ.

Fostul sef al statului a apreciat ca Parchetul ii face "un program extrem alert", el fiind si miercuri la o instanta, dar ca va da curs oricarei chemari a procurorilor. In legatura cu afirmatia sa din 2007, Basescu a spus ca a fost o declaratie verbala asupra careia a revenit imediat dupa votul dat in Parlament.

La 17 aprilie 2007, Basescu a declarat ca, daca Parlamentul va vota suspendarea sa din functie, isi va da demisia in cinci minute."In situatia in care, in pofida avizului Curtii Constitutionale, Parlamentul va vota suspendarea mea, in maxim cinci minute de la vot voi demisiona din functie si voi chema in fata electoratului si pe cei care au generat un abuz constitutional", afirma atunci seful statului, intr-o declaratie de presa.

Ulterior, Basescu a renuntat la decizia de a demisiona. Parchetul General a deschis mai multe dosare penale pe numele lui Traian Basescu, ca urmare a unor plangeri depuse impotriva lui de diverse persoane, printre care si dosarul rapirii jurnalistilor romani in Irak.

Sursa foto: Agerpres