"Prim-ministrul Romaniei, domnul Victor Ponta, a declarat ca cel mai mare ajutor pe care presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, l-ar putea da prestigiului justitiei romanesti ar fi sa demisioneze din functie. Pentru oricine a trait in Romania ultimilor doi ani este evident ca demisia domnului presedinte Traian Basescu ar fi cea mai mare piedica pe care ar putea-o pune justitiei romanesti", se arata intr-o declaratie a purtatorului de cuvant al presedintelui Romaniei, citata de Mediafax.

Oprea mentioneaza faptul ca, astfel i s-ar crea culoar spre Cotroceni tocmai premierului Victor Ponta, "cel care, din inalta pozitie publica in care se afla, i-a aparat public fara nicio ezitare pe toti colegii de partid care au fost chemati in fata justitiei".

Fratele sefului statului, Mircea Basescu, a fost retinut, joi seara, de procurorii anticoruptie, care il acuza de trafic de influenta. Scandalul a inceput miercuri seara, odata cu difuzarea inregistrarilor audio-video legate de cazul Bercea.

Citeste si:

Inregistrarile au provocat un scandal in mediul politic de la Bucuresti. Premierul a cerut demisia sefului statului, iar Traian Basescu a negat orice legatura, precizand, cu lacrimi in ochi, ca intre nevoia de consolidare a justitiei si reflexul firesc de a-si apara fratele alege consolidarea justitiei.

Premierul Victor Ponta a declarat ca presedintele Traian Basescu ar trebui sa demisioneze pentru a apara ideea independentei justitiei in cazul fratelui sau, Mircea Basescu, si al familiei lui Bercea Mondial. El a adaugat ca poate fi luata in calcul si suspendarea lui Basescu daca s-a implicat in acest caz.