Agentia Nationala de Integritate (ANI) a constatat ca 32 de actuali sau fosti parlamentari, printre care Kelemen Atilla, Madalin Voicu, Ion Stan, Mihaita Calimente, Bogdan Ciuca, Iulian Iancu si Ion Mocioalca, au fost in conflict de interese pentru ca si-au angajat rudele la birourile parlamentare.

Potrivit ANI, 14 actuali deputati, 17 fosti deputati si un senator si-au angajat rudele in birourile lor parlamentare, valoarea totala a contractelor incheiate cu incalcarea regimului juridic al conflictelor de interese fiind de 1.062.798 de lei (aproximativ 240.000 de euro), scrie Mediafax.

Astfel, au fost gasiti in conflict de interese deputatii Mihaita Calimente, Liviu-Bogdan Ciuca, Gheorghe Firczak, Iulian Iancu, Miron Ignat, George Ionescu, Kelemen Atilla-Bela-Laszlo, Ion Micioalca, Iuliu Nosa, Laurentiu Nistor, Vasile Daniel Oajdea, Neculai Ratoi, Ion Stan si Madalin Stefan Voicu, precum si senatorul Catalin Croitoru.

In conflict de interese au fost, in timpul mandatelor de parlamentar, si fostii deputati Aledin Amet, Gheorghe Ana, Stefan Vasile Beres, William Gabriel Branza, Viorel Vasile Buda, Sorin Gheorghe Buta, Petru Calianu, Vasile Carare, Radu Eugeniu Coclici, Relu Fenechiu, Gheorghe Gabor, Mircia Giurgiu, Pavel Horj, Doru Brasoan Lese, Corneliu Olar, Sorin Stefan Zamfirescu si Dan Radu Zatreanu.

Dintre acestia, in cazul fostilor deputati Viorel Carare, Sorin Stefan Zamfirescu si Dan Radu Zatreanu si a senatorului Catalin Croitoru, ANI a sesizat Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in vederea verificarii indiciilor privind posibila savarsire a infractiunii de conflict de interese.

Citeste si:
Există și părți bune: Ce am putea CÂȘTIGA de pe urma pandemiei
Există și părți bune: Ce am...

In cazul celorlalti 28 de fosti sau actuali parlamentari a intervenit termenul de prescriptie de cinci ani pentru conflictul de interese de natura penala, a precizat ANI.

Sursa foto: cdep.ro

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Citește și
Carrefour intra pe piata livrarilor de mancare la birou in Franta
Setari Cookie-uri