Toate cazurile Agentiei Nationale de Integritate, acolo unde nu s-a ajuns deja la sentinte definitive sau la aplicarea de sanctiuni, ar putea fi anulate, in cazul in care proiectul de modificare a legii ANI va fi adoptat. Mai exact, 675 de parlamentari, primari, presedinti de consilii judetene si consilieri vor scapa de acuzatiile de incompatibilitate si conflict de interese si asta doar "datorita" legii lui Florin Iordache.

Semnalul de alarma a fost dat chiar de catre Agentia Nationala de Integritate, la o solicitare facuta de Romania Curata.

Printre cei 675 se afla si ministrul Transporturilor in Guvernul Tudose, Felix Stroe, gasit incompatibil pe cand era consilier local la Constanta.

Printre potentialii beneficiari ai schimarilor legislative se numara parlamentarii Serban Mihailescu, Liviu Harbuz, Steluta Cataniciu, Marin Anton, Hubert Thuma, Anghel Stanciu, Iulian Iancu, Ion Calin, Ion Mociolaca, Emanoil Savin, Cornel Resmerita si fostii parlamentari William Branza, Petru Calian, Mihaita Calimente, Catalin Croitoru, Relu Fenechiu, Mircia Giurgiu, Laurentiu Nistor, Daniel Oajdea sau Madalin Voicu.

Printre fostii presedinti de consilii judetene care ar putea sa scape ca urmare a amendamentelor Iordache se numara Ion Calinoiu de la Gorj, Gheorghe Bunea Stancu de la Braila si Ioan Molot de la Hunedoara. Printre zecile de primari sau fosti primari care ar putea sa beneficieze de anularea interdictiilor sunt fostul edil din Galati, Marius Stan si fostul viceprimar, actual edil in Constanta, Decebal Fagadau.

Zeci de consilieri locali ar putea beneficia si ei de amendamentele lui Iordache. Printre ei si Vasile Ouatu, fost viceprimar si consilier local la Piatra Neamt, fratele colonelului Ioan Ouatu de la celebra Doi s-un sfert (actuala DIPI, serviciul secret al Internelor), implicat intr-un scandal la inceputul anilor 2000 cu Ovidiu Grecea, fostul sef al Corpului de Control al premierului Adrian Nastase.

Vezi AICI LISTA COMPLETA cu cei 675 de alesi care vor scapa de problemele penale

Sursa foto: agerpresfoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri