SC Hidroelectrica SA a dat in judecata Federatia Romana de Box, cerand returnarea sumei de 600.000 de lei (aproximativ 135.000 de euro) platita federatiei cu titlu de sponsorizare in 2011, pentru organizarea "Galei Bute" la Bucuresti, potrivit Mediafax.

Societatea cu capital majoritar de stat, aflata in acest moment in insolventa, incearca, prin dosarul 34163/3/2015 inregistrat la Tribunalul Bucuresti, recuperarea sumei de 600.000 de lei, actualizata cu indicele inflatiei. De asemenea, Hidroelectrica cere instantei sa dispuna plata dobanzilor legale aferente.

Conform documentului citat, Federatia Romana de Box, condusa in acea perioada de Rudel Obreja, nu a justificat prin acte financiar-fiscale ca suma, virata in anul 2011, in trei transe, a fost cheltuita potrivit clauzelor din contractul de sponsorizare incheiat la 7 iunie 2011, ceea ce a creat un prejudiciu societatii Hidroelectrica.

Ordinele de plata ale sumei de 600.000 de lei au fost inregistrate in evidenta contabila a Hidroelectrica, banii fiind scazuti din impozitul pe profit datorat pentru anul 2011. Neregulile financiare au fost constatate in urma controlului Curtii de Conturi efectuat in perioada septembrie - decembrie 2014, auditorii dispunand ca Hidroelectrica sa verifice toate platile facute in intervalul ianuarie 2011 - mai 2012, in baza contractelor de sponsorizare si sa incerce recuperarea prejudiciilor aduse companiei.

Totodata, inspectorii Curtii de Conturi au decis ca Hidroelectrica inregistreaza dobanzi si penalitati din neplata catre bugetul de stat a sumei de 600.000 de lei, care nu trebuia scazuta din impozitul pe profit datorat pe anul 2011.

Curtea de Conturi: Lipsuri de...
Citeste si: Curtea de Conturi a gasit o lipsa de peste 11 milioane de lei la ANAF

In 21 aprilie, Elena Udrea a fost trimisa in judecata in dosarul "Gala Bute", in care este acuzata de abuz in serviciu in legatura cu organizarea evenimentului omonim de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului si respectiv de luare de mita in legatura cu finantarea de catre acelasi minister a mai multor contracte.

Alaturi de Udrea, au fost trimisi in judecata fostul ministru Ion Ariton, fostul presedinte al Federatiei Romane de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu, fostul consilier al Elenei Udrea, Stefan Lungu, fostul secretar general in MDRT Gheorghe Nastasia, fostul director al Companiei Nationale de Investitii Ana Maria Topoliceanu si Dragos Botoroaga.

Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
DNA deschide un nou dosar pe numele Elenei Udrea