Nepotul fostului presedinte Traian Basescu, Dragos Basescu, a fost trimis in judecata de DNA pentru trafic de influenta, fiind acuzat ca a cerut un milion de euro de la un om de afaceri, promitand ca intervine la DIICOT pentru solutionarea favorabila a dosarului acestuia.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie l-au trimis in judecata pe Dragos Basescu, nepotul fostului presedinte Traian Basescu, aflat sub control judiciar pe cautiune, pentru trafic de influenta. In acelasi dosar a fost acuzat de complicitate la trafic de influenta omul de afaceri Ciprian Nistor, aflat in executarea unei pedepse privative de libertate in alta cauza, scrie Mediafax.

Potrivit rechizitoriului, pe 13 martie 2014, Dragos Basescu, impreuna cu Nistor Ciprian, i-a cerut unui om de afaceri (denuntator in cauza) 500.000 de euro pentru o solutie de respingere a arestarii intr-o contestatie formulata de catre DIICOT in dosarul ce il privea pe acesta din urma. El a mai cerut 500.000 de euro pentru o solutie favorabila in cauza respectiva, cat si pentru ridicarea sechestrului aplicat asupra bunurilor denuntatorului.

"In sprijinul acestor pretentii, inculpatul Basescu Dragos a lasat sa se creada ca are influenta pe langa organele judiciare respective si chiar a promis ca va interveni in sensul celor aratate mai sus.

Deoarece denuntatorul le-a spus celor doi ca nu are posibilitatea sa achite o suma atat de mare si ca nici nu doreste sa se faca vreo interventie de acest gen, inculpatul Dragos Basescu i-a propus acestuia ca solutie incheierea unui contract fictiv de consultanta prin care urma sa achite suma pretinsa de 1.000.000 euro, esalonat, pe o perioada de pana la 2 ani, in functie de evolutia dosarului", se arata in rechizitoriu.

Citeste si:
Hidroelectrica nu a recuperat niciun leu din tunul dat de baietii...
Hidroelectrica nu a recuperat...

Contractul trebuia sa fie incheiat cu o societate de consultanta internationala, pentru a nu trezi suspiciuni, precizeaza sursa citata. Dosarul va fi judecat de magistratii Tribunalului Bucuresti.

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
DIICOT: Doua persoane din Capitala, prinse cu doua kilograme cannabis
Setari Cookie-uri