Primarul Sectorului 3, Robert Negoita, a confundat Directia Generala Anticoruptie, din Ministerul de Interne, cu Directia Nationala Anticoruptie, oficiali din DGA declarand ca perchezitia la Primaria Sectorului 3 este facuta de ofiteri, intr-un dosar al Parchetului Capitalei.

Edilul Sectorului 3 a anuntat pe Facebook, miercuri, ca la Directia de Urbanism are loc "o perchezitie efectuata de catre Directia Nationala Anticoruptie", fiind vizata activitatea unuia dintre angajatii acestei directii.

Contactati de Mediafax, oficial ai Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au spus ca procurori anticoruptie nu fac perchezitii la Primaria Sectorului 3, asa cum a anuntat Robert Negoita.

La Primaria Sectorului 3 a avut loc o perchezitie, insa aceasta nu a fost facuta de DNA, ci de Directia Generala Anticoruptie (DGA) din Ministerul Afacerilor Interne. Oficiali din DGA au confirmat efectuarea perchezitiei de la Primaria Sectorului 3, precizand ca sunt vizate fapte dintr-un dosar instrumentat de Parchetul Tribunalului Bucuresti.

Surse judiciare au declarat ca angajatul de la Primaria Sectorului 3 este suspectat de luare de mita in legatura cu o lucrare. Ofiterii DGA au facut perchezitii in biroul acestuia, de la Directia Urbanism din Primaria Sectorului 3, dar si la locuinta suspectului. "In aceasta dimineata, la sediul Primariei Sectorului 3, mai exact in cadrul Directiei de Urbanism, are loc o perchezitie efectuata de catre Directia Nationala Anticoruptie. Este vizata activitatea desfasurata de unul dintre angajatii acestei directii", a scris primarul Sectorului 3, Robert Negoita, in mesajul postat pe Facebook.

Citeste si:
Cum a evitat Negoiță licitațiile publice pentru a cheltui 200 de...
Cum a evitat Robert Negoiță...

El a aratat ca Primaria Sectorului 3 pune la dispozitie toate documentele solicitate, "sprijina eforturile DNA in desfasurarea anchetei si isi reafirma angajamentul in clarificarea oricarei suspiciuni de coruptie".

Directia Nationala Anticoruptie este o structura de parchet specializata in combaterea coruptiei mari si medii. DNA este o entitate independenta in raport cu instantele judecatoresti, cu parchetele de pe langa acestea, precum si in relatiile cu celelalte autoritati publice, potrivit site-ului institutiei.

Directia Generala Anticoruptie este structura specializata a Ministerului Afacerilor Interne. Printre atributiile DGA intra si desfasurarea activitatilor de cercetare penala, in baza ordonantei de delegare emise de procuror.

Citeste si:
Hidroelectrica nu a recuperat niciun leu din tunul dat de baietii...
Hidroelectrica nu a recuperat...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Citește și
Angajat al Primariei Sectorului 3, suspectat de luare de mita
Setari Cookie-uri