Ministrul de Interne, Gabriel Oprea este audiat la Parchetul Tribunalului Bucuresti in dosarul in care se fac cercetari pentru ucidere din culpa in cazul politistului Bogdan Gigina, vicepremierul precizand ca s-a prezentat in calitate de martor si va raspunde la toate intrebarile procurorilor.

"M-am prezentat in calitate de martor la Parchet. Voi raspunde la toate intrebarile procurorilor", a declarat ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, la intrarea in sediul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, scrie Mediafax.

Ministrul Gabriel Oprea a fost citat de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti pentru a da declaratii in dosarul in care se fac cercetari pentru ucidere din culpa in cazul politistului Bogdan Gigina.

Surse judiciare au declarat, marti, ca procurorii care ancheteaza cazul au primit toate actele solicitate de la Brigada Rutiera a Capitalei si convorbirile din dispecerat inregistrate in seara de 20 octombrie, cand a avut loc accidentul in care si-a pierdut viata Bogdan Gigina, politistul care deschidea coloana oficiala a vicepremierului.

Anchetatorii au mai primit de la reprezentantii Ministerului Afacerilor Interne datele solicitate privind legislatia in baza careia a fost constituita coloana oficiala pentru insotirea cu echipaj de politie a vicepremierului Gabriel Oprea si traseul pe care a mers acesta in 20 octombrie.

Pana acum, pe masa procurorilor a ajuns lista persoanelor care s-au aflat in coloana oficiala, stabilindu-se ca in masina cu ministrul Afacerilor Interne mai erau doua persoane - soferul si un angajat. De la deschiderea dosarului, anchetatorii au audiat mai multe persoane, printre care politistii din coloana oficiala a ministrului Oprea si cei aflati in intersectie, muncitorii care efectuau lucrarile de reparatii, precum si alti martori aflati in zona.

De asemenea, consilierul personal al lui Gabriel Oprea si soferul care conducea masina vicepremierului in seara accidentului in care si-a pierdut viata politistul Bogdan Gigina au fost audiati marti, la Parchetul Tribunalului Bucuresti, au mai spus sursele citate.

Ministrul de Interne a declarat, marti, ca venea de la "institutii ale statului roman" atunci cand s-a produs accidentul in urma caruia a murit politistul Bogdan Gigina, aratand ca va face precizari la Parchet, unde va raspunde, ca martor, la toate intrebarile.

"Eram la serviciu, se va dovedi, se va dovedi de unde am venit. La Parchet trebuie sa spunem aceste lucruri. Unde am fost se va dovedi la Parchet, am fost la institutii. Am fost la institutii ale statului roman, se va spune la Parchet", a afirmat Oprea.

El a mai spus ca orice ministru de Interne a beneficiat intotdeauna de un echipaj de politie la deplasarile in timpul serviciului, aratand ca sunt norme si instructiuni in acest sens.

Intrebat care era urgenta deplasarii din 20 octombrie, astfel incat sa fie necesara prezenta unui echipaj al Politiei Rutiere in coloana sa, Oprea a spus: ”Urgenta, este vorba doar de un echipaj de politie pe care l-a avut intotdeauna orice ministru de interne, sunt norme, instructiuni, iar Parchetul va stabili cu adevarat adevarul. Nu avem nimic de ascuns, eram la serviciu, tragedia este ca a murit un coleg in timpul serviciului”.

Politistul Bogdan Cosmin Gigina (28 de ani) de la Brigada Rutiera a Capitalei a murit pe 20 octombrie, la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, unde a fost transportat dupa ce a cazut cu motocicleta intr-o groapa de pe bulevardul Stirbei Voda din Capitala. Politistul asigura deplasarea coloanei oficiale a ministrului Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, insa informatii despre aceasta situatie nu au fost comunicate de Ministerul Afacerilor Interne, fiind aflate mai intai pe surse.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri