Patronul "Chocolat" a fost arestat

Tribunalul Bucuresti a admis cererea procurorilor DIICOT de arestare preventiva a lui Tudor Constantinescu, patronul lantului de restaurante si cafenele de lux "Chocolat", acuzat de constituire a unui grup infractional organizat, evaziune fiscala in forma continuata si instigare la frauda informatica in forma continuata, anunta Agerpres.

In acelasi dosar, au fost arestate alte trei persoane — Mihail Morosan si Cristian Cucona (asociati si administratori ai SC Solutions Center SRL Constanta) si Maria Mihaela Cartas (contabil sef la firmele lui Tudor Constantinescu).

De asemenea, cinci persoane sunt cercetate sub control judiciar — Iulian Vespe (casiera), Pufu Aur Romero Cezarian (director laborator), Mihai Samson (manager pe toate locatiile si asociat cu Tudor Constantinescu in unele firme), Cristian Pismac (contabil), Cristian Nistor (manager local din Dorobanti).

Procurorii sustin ca, in perioada 2008 — 2015, Tudor Constantinescu a initiat si constituit un grup infractional organizat, la care au aderat si alte persoane, specializat in fraudarea bugetului de stat prin omisiunea inregistrarii si evidentierii in actele contabile a operatiunilor comerciale desfasurate si a incasarilor realizate prin societatile comerciale Choco Ateneu SRL, Choco Mosilor SRL, Coza Nostra Art SRL, Theobroma Consult SRL, Theoprod Art SRL, SC Solutions Center SRL, SC Global Interconsult SRL, SC Global Interfood SRL, SC Desert Prod SRL, SC Delices Cuisine SRL, SC CCT Innovation SRL.

Patronii localurilor care au folosit programul sunt suspectati de savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata si instigare la frauda informatica, toate in forma continuata.

Citeste si:
Ce spune Arhiepiscopia Tomisului despre ultima plângere formulat─â
Arhiepiscopia Tomisului:...

Prejudiciul este estimat la 7 milioane de euro, potrivit unui comunicat al Politiei Romane.

Tudor Constantinescu arata joi, intr-un comunicat, ca vrea sa ii asigure pe toti colaboratorii si clientii de corectitudinea si transparenta care au stat la baza afacerii sale si ca va colabora cu autoritatile pentru a-si demonstra nevinovatia.

"Multumesc tuturor colaboratorilor si clientilor Chocolat, pe care vreau sa ii asigur de profesionalismul, corectitudinea si transparenta care au stat intotdeauna la baza afacerii pe care am construit-o in ultimii noua ani. In aceasta perioada, Chocolat a crescut, prin munca cinstita a unor oameni extraordinari si devotati si prin multa creativitate, de la un restaurant si sapte angajati, la o echipa de peste 170 de oameni, in sase locatii din Bucuresti. Voi colabora cu autoritatile pe perioada anchetei pentru a-mi demonstra nevinovatia. Imi cer iertare clientilor pentru expunerea la situatia creata astazi si va garantez ca Chocolat va continua sa se ridice la inaltimea asteptarilor si va mentine aceleasi standarde ridicate in ceea ce priveste produsele si serviciile oferite", a spus Tudor Constantinescu.

Citeste si:
Restaurantul Chocolat a fost inchis dupa ce patronul a fost ARESTAT
Restaurantul Chocolat a fost...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din sec╚Ťiunea Legal Business »Setari Cookie-uri