Restaurantul Chocolat a fost inchis dupa ce patronul localului a fost ARESTAT

Boutique restaurantul Chocolat din Piata Dorobanti din Capitala este inchis incepand de duminica, la 24 de ore de la arestarea lui Tudor Constantinescu, patronul lantului de restaurante.

Tribunalul Bucuresti a admis cererea procurorilor DIICOT de arestare preventiva a lui Tudor Constantinescu, patronul lantului de restaurante si cafenele de lux "Chocolat", acuzat de constituire a unui grup infractional organizat, evaziune fiscala in forma continuata si instigare la frauda informatica in forma continuata.

In acelasi dosar, au fost arestate alte trei persoane — Mihail Morosan si Cristian Cucona (asociati si administratori ai SC Solutions Center SRL Constanta) si Maria Mihaela Cartas (contabil sef la firmele lui Tudor Constantinescu).

De asemenea, cinci persoane sunt cercetate sub control judiciar — Iulian Vespe (casiera), Pufu Aur Romero Cezarian (director laborator), Mihai Samson (manager pe toate locatiile si asociat cu Tudor Constantinescu in unele firme), Cristian Pismac (contabil), Cristian Nistor (manager local din Dorobanti).

Citeste si:
Patronul "Chocolat" a fost arestat
Patronul "Chocolat" a fost...

Procurorii sustin ca, in perioada 2008 — 2015, Tudor Constantinescu a initiat si constituit un grup infractional organizat, la care au aderat si alte persoane, specializat in fraudarea bugetului de stat prin omisiunea inregistrarii si evidentierii in actele contabile a operatiunilor comerciale desfasurate si a incasarilor realizate prin societatile comerciale Choco Ateneu SRL, Choco Mosilor SRL, Coza Nostra Art SRL, Theobroma Consult SRL, Theoprod Art SRL, SC Solutions Center SRL, SC Global Interconsult SRL, SC Global Interfood SRL, SC Desert Prod SRL, SC Delices Cuisine SRL, SC CCT Innovation SRL.

Patronii localurilor care au folosit programul sunt suspectati de savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata si instigare la frauda informatica, toate in forma continuata.

Prejudiciul este estimat la 7 milioane de euro, potrivit unui comunicat al Politiei Romane.

Citeste si:
Un centru comercial își amână deschiderea din cauza pandemiei de...
Un centru comercial își amână...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri