Procurorii DNA Iasi fac perchezitii, miercuri, la Bucuresti si Iasi, la Consiliul Judetean, la asociatia EuroNEST din Iasi, la firme si locuintele unor persoane, intr-un dosar vizand fraudarea de fonduri europene, legat de sistemul de management al deseurilor si achizitia de autospeciale pentru ISU.

Potrivit unui comunicat de presa transmis de Directia Nationala Anticoruptie, procurori ai DNA - Serviciul Teritorial Iasi fac cercetari intr-o cauza penala care vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie, asimilate celor de coruptie si a unor infractiuni indreptate impotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene, comise in perioada 2014-2015, scrie Mediafax.

Miercuri, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, sunt facute perchezitii in 6 locuri din municipiul Bucuresti si judetul Iasi, din care una este sediul unei institutii publice, restul reprezentand sediile unor societati comerciale si domiciliile unor persoane fizice.

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Inspectoratului Judetean de Jandarmi Iasi. Procurorii DNA au descins inclusiv la sediul CJ Iasi si la asociatia EuroNEST, aflata in subordinea Consiliului.

Presedintele CJ Iasi, Victorel Lupu, care este plecat la Piatra Neamt la o intalnire a ADR Nord-Est, a spus ca ancheta procurorilor ar viza documente legate de sistemul de management integrat al deseurilor, precum si acte referitoare la achizitiile de autospeciale pentru ISU facute prin intermediul EuroNEST.

Citeste si:
Omul de afaceri Mihai Matei a fost arestat
Omul de afaceri Mihai Matei,...

Directoarea EuroNest, Alina Popa, a precizat ca nu stie nimic despre motivul acestor descinderi, ea ajungand la birou dupa inceperea perchezitiilor.

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Detaliile celui mai nou dosar ce il vizeaza pe Liviu Dragnea