Judecatoarea Geanina Terceanu, care ar fi primit mita 220.000 de euro, in perioada 2009 - 2012, pentru a da o solutie de achitare in dosarul Transferurilor, a fost retinuta de procurorii DNA. Terceanu a fost audiata, joi seara, de procurorii DNA, dupa ce au avut loc perchezitii in biroul ei de la Tribunalul Bucuresti.

Judecatoarea Geanina Terceanu de la Tribunalul Bucuresti ar fi primit mita 220.000 de euro, in perioada 2009 - 2012, pentru a da o solutie de achitare in dosarul Transferurilor, au declarat surse judiciare, citate de Mediafax.

Sursele citate au mai aratat ca sora judecatoarei si sotul acesteia din urma au fost de asemenea adusi la DNA joi seara. Potrivit surselor citate, prezenta acestora a fost necesara pentru ca sora magistratului ar fi tinut o parte de suma primita drept mita de Geanina Terceanu, dar fara a avea cunostinta ca banii proveneau dintr-o infractiune.

Dosarul s-a constituit ca urmare a formularii unui denunt, au precizat sursele citate. Acestea au mai mentionat ca Terceanu ar fi primit banii prin intermediari, care nu erau avocati. Geanina Terceanu va fi prezentata vineri la Curtea de Apel Bucuresti cu propunere de arestare preventiva.
Totodata, la sediul DNA, au fost audiati, joi seara, Cristi Borcea si fratii Ioan si Victor Becali. Acestia au fost adusi din Arestul Politiei, unde au fost transferati, miercuri, din penitenciar, unde isi executa pedepsele primite in dosarul transferurilor de jucatori.

Geanina Terceanu a decis achitarea tuturor celor opt inculpati din dosar, in 3 aprilie 2012. Decizia a fost contestata de procurorii DNA la Curtea de Apel Bucuresti, care in 12 noiembrie 2012, a dispus pedepse intre trei si opt ani de inchisoare, cu suspendare sau cu executare.

Ulterior, Inalta Curte a decis rejudecarea cauzei, motivand ca judecatorii de la CAB au respins toate probele cerute, nu i-au ascultat temeinic pe cei opt oameni de fotbal acuzati si a dispus condamnarea pe probe in baza carora fusesera anterior achitati, de Tribunalul Bucuresti.

In urma rejudecarii, tot la CAB, toti inculpatii au primit, in martie 2014, pedepse cu executare: Cristian Borcea si Ioan Becali, la cate sase ani si patru luni, Victor Becali, la patru ani si opt luni, Gheorghe Copos, la trei ani si opt luni, Mihai Stoica, la trei ani si sase luni, Gheorghe Netoiu si Jean Padureanu, la cate trei ani si patru luni, si Gheorghe Popescu, la trei ani, o luna si zece zile.

Sursa foto: staras/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri