Reprezentantii Romgaz au declarat, marti, corespondentului MEDIAFAX, ca "ancheta privind posibile fapte de delapidare si complicitate la delapidare de motorina se afla in desfasurare, iar conducerea Sucursalei de Interventii si Operatii Speciale la Sonda (SIRCOSS ) pune la dispozitia institutiilor abilitate toate documentele solicitate in vedera derularii investigatiilor".

"Asteptam concluziile anchetei in ceea ce priveste angajatii sucursalei, urmand sa luam masuri ferme in situatia in care se va dovedi vinovatia acestora", au afirmat reprezentantii Romgaz. In cursul zilei de marti, cei sapte angajati ai Romgaz, Sucursala de Interventii si Operatii Speciale la Sonda, care au fost retinuti de procurori in dosarul de trafic de motorina si delapidare vor fi prezentati instantei cu propunere de arestare preventiva.

De asemenea, vor fi continuate ceretarile cu privire la celelalte persoane implicate in acest dosar, dar fata de care nu s-a dispus deocamdata nicio masura. Politistii au facut, luni dimineata, 22 de perchezitii in mai multe localitati din judetul Sibiu la persoane si firme suspectate de delapidare si trafic de motorina, actiunea fiind coordonata de Parchetul Judecatoriei Medias.

Citeste si:

Surse judiciare declarau ca perchezitiile au avut loc la Medias, Brateiu si Dumbraveni, judetul Sibiu, la persoane si firme suspectate de delapidare si trafic de motorina. Ulterior, surse judiciare declarau ca saisprezece angajati ai Romgaz sunt vizati de perchezitii, ei fiind suspectati ca ar fi furat motorina din masinile cu care se deplasau in interes de serviciu si o vindeau mai departe.

Potrivit surselor citate, perchezitiile au vizat atat locuintele acestora, cat si sediul Sucursalei de Interventii, Reparatii Capitale si Operatii Speciale la Sonde, din cadrul Romgaz Medias. La perchezitii, anchetatorii au gasit 500 de litri de motorina.

In urma perchezitiilor, 17 persoane, intre care si angajati ai Romgaz Medias, au fost duse, luni dupa-amiaza, la audieri, la Parchetul Judecatoriei Medias, in dosarul de trafic de motorina si delapidare, iar luni seara sapte angajati de la Sucursala de Interventii si Operatii Speciale la Sonda (SIRCOSS) au fost retinuti de procurori.