"Pacientul a fost internat joi, este la noi in spital. Nu putem furniza nicio alta data despre pacient", a declarat, pentru Mediafax, dr. Irina Strambu, de la Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta".

Potrivit unor surse judiciare, Sorin Oprescu a anuntat politistii care se ocupa cu supravegherea sa judiciara ca a plecat de la domiciliu si s-a internat. Oprescu le-a comunicat pavilionul si salonul unde a fost internat, obligatie prevazuta in cadrul masurii arestului la domiciliu.

Sorin Oprescu s-a putut interna dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a decis, miercuri, ca isi poate parasi locuinta timp de sapte zile, pentru a se opera la plamanul la care i-a fost descoperit un nodul. Cererea a fost formulata in conditiile in care Sorin Oprescu este judecat in arest la domiciliu, in dosarul in care este acuzat de luare de mita, spalare de bani si abuz in serviciu.

In saptamana de spitalizare, Sorin Oprescu va fi verificat de politisti, ca in cazul arestului la domiciliu, dar nu va avea paza continua.

Partenera de viata a lui...
Citeste si: Partenera lui Oprescu, instalata fara concurs manager la Universitar

In 20 noiembrie, Sorin Oprescu si Bogdan Popa, fost sef al Administratiei Cimitirelor, au fost trimisi in judecata, de procurorii DNA. Popa este acuzat ca ar fi constituit un grup infractional care a urmarit luarea de mita, din sume provenite din bugetul Primariei Capitalei, pe care, din 2013, l-ar fi condus primarul Sorin Oprescu.

In acelasi dosar sunt judecati Cristian Stanca, fostul sofer al lui Sorin Oprescu, Mircea Octavian Constantinescu, fost sef al Directiei Economice din Primaria Capitalei, Ruxandra Mihaela Petroi Avasiloae, fost director al Centrului Cultural al Palatelor Brancovenesti de la Portile Bucurestiului, Florin Supeala, fost director adjunct al Centrului, Claudiu Bengalici, administrator al unei societati comerciale, Ion Nita si Romeo Albu.

Sursa foto: Mediafax Foto