Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, a plecat marti, in jurul orei 16.00, din Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti. Oprescu a iesit din spital insotit de doi politisti, care l-au urcat in duba Politiei si l-au dus in Arestul Capitalei, unde este incarcerat din 6 septembrie, in dosarul in care este acuzat de luare de mita, scrie Mediafax.

Medicii de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti au decis externarea lui Sorin Oprescu, dupa ce la coronarografia care i-a fost facuta luni nu au fost gasite probleme foarte grave, bolile de care sufera putand fi tratate in unitatea de arest, au declarat surse din Politie.

Avocatii lui Sorin Oprescu au declarat, ca starea edilului este buna. Acestia au precizat ca l-au vazut pe Sorin Oprescu luni seara, cand i-au prezentat si cererea de probatorii care urmeaza sa fie depusa miercuri la Directia Nationala Anticoruptie (DNA). Avocatul Viorel Mocanu a declarat, luni, ca pentru evaluarea starii de sanatate a lui Sorin Oprescu s-au solicitat de urgenta toate actele medicale de la Clinica Academica, un edilul a mai fost supus unor investigatii, si de la Spitalul Elias.

Primarul suspendat al Capitalei, care sufera de diabet si afectiuni cardiace, a fost dus, sambata dupa-amiaza, din Arestul Central al Capitalei la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, fiind internat intr-o rezerva la Sectia de Cardiologie, unde a fost in permanenta pazit de trei agenti, conform surselor medicale.

Medicii specialisti l-au supus pe Sorin Oprescu unor investigatii atat in cursul zilei de sambata, cat si duminica, iar luni, dupa reanalizarea starii sale de sanatate, au stabilit ca este necesara efectuarea unei coronarografii.

Citeste si:

Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost arestat preventiv in 6 septembrie, de Tribunalul Bucuresti, la cererea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie, care il acuza de luare de mita. Curtea de Apel Bucuresti a mentinut, in 14 septembrie, decizia Tribunalului Bucuresti, Sorin Oprescu ramanand in arest preventiv si fiind suspendat din functie, din 15 septembrie.

Procurorii DNA il acuza pe Sorin Oprescu de luare de mita, sustinand ca in 5 septembrie, in baza unei intelegeri prealabile cu seful Administratiei Cimitirelor si Crematoriilor Umane (ACCU), Cornel Bogdan Popa, si cu fostul sau sofer Cristian Stanca, zis "Grenada", a primit de la Popa suma de 25.000 de euro din 60.000 de euro ceruti de cei doi pentru edil, de la SC Green Line Construct SRL, prin Cristina Giorgiana Gogonea, Teodor Gogonea si Octavian Alin Petroi, denuntatori in dosar. Firma efectua lucrari la Palatul de la Mogosoaia, iar Oprescu ar fi validat astfel activitatea infractionala a lui Popa si l-ar fi mentinut in functie, sustin anchetatorii.

Avocatii lui Sorin Oprescu vor sa ceara DNA confruntarea primarului suspendat al Capitalei cu Bogdan Popa, seful de la Administratia Cimitirelor, dar si audierea unor martori propusi de aparare si depunerea unor inscrisuri suplimentare la dosarul de coruptie. "Cerem audierea a sase martori pe situatia de fapt, reaudierea unui martor intrucat declaratiile sale sunt in opinia apararii insuficiente in raport de situatia de fapt retinuta de procurori si confruntare cu inculpatul denuntator Bogdan Popa, intrucat intre declaratiile domnuli Oprescu, date in fata judecatorului de drepturi si libertati de la Curtea de Apel Bucuresti, si ale lui Bogdan Popa sunt contradictii", a declarat avocatul Alexandru Chiciu.

Potrivit avocatilor, cererea va fi depusa la DNA dupa ce va fi vazuta si de primarul Sorin Oprescu. In ce priveste contestatia de la Curtea de Apel Bucuresti, formulata dupa ce Tribunalul Capitalei a respins cererea lui Sorin Oprescu de inlocuire a arestului preventiv cu masura controlui judiciar sau cu arestul la domiciliu, avocatul a spus ca edilul a aratat ca vrea sa participe, dar daca nu va putea sa fie prezent, din motive obiective, judecata va avea loc si in lipsa clientului sau.

Sursa foto: Mediafax Foto