Potrivit unui comunicat de presa transmis, vineri, de Politia Judeteana Bacau, doi tineri au fost prinsi in flagrant in timp ce ar fi comercializat aproximativ 100 de grame de produse vegetale susceptibile a avea efecte psihoactive.

Ulterior, au fost facute 11 perchezitii domiciliare, in municipiile Bacau si Iasi, iar in urma acestora politistii si procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) au ridicat 30.255 de lei, 700 de euro si dispozitive electronice de maruntit si cantarire, substante vegetale maruntite si tigarete confectionate artizanal.

Conform sursei citate, din cercetari a rezultat ca persoanele in cauza ar fi procurat, transportat, portionat, ambalat si comercializat ilegal produse susceptibile a avea efecte psihoactive. Politistii au pus in executare noua mandate de aducere, persoanele respective fiind duse la sediul DIICOT pentru audieri.

Ulterior, sase persoane au fost retinute pentru 24 de ore, pentru constituire a unui grup infractional organizat si efectuarea de operatiuni interzise cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive. Joi, cele sase persoane, care au varste cuprinse intre 20 si 30 de ani, au fost arestate preventiv pentru 30 de zile, de magistratii Tribunalului Bacau.

Sursa foto: Shutterstock