O grupare suspectata de trafic de produse psihoactive a fost prinsa de politistii de la Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate si de procurorii de la DIICOT care au organizat mai multe perchezitii si actiuni de prindere in flagrant in Bacau si Constanta si Neamt, existand suspiciunea ca liderul gruparii si-ar fi pus mama si sora sa portioneze drogurile, arata procurorii.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) din Bacau si ofiterii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate (BCCO) din Bacau, Iasi, Constanta, Neamt si Vaslui au facut, miercuri, 27 perchezitii in Bacau, Neamt si Constanta. Tot atunci au fost organizate si mai multe actiuni simultane de prindere in flagrant a liderului gruparii Adrian Aconstantinesei poreclit „Pletosu” si astfel a fost gasita cantitatea de 5.900 de grame de fragmente vegetale maruntite, arata procurorii DIICOT, informeaza News.ro.

Gruparea pe care au monitorizat-o anchetatorii in ultimele luni procurase ilegal, de pe internet, cantitati importante de produse vegetale despre care exista suspiciunea ca ar avea efecte psihoactive.

„In cauza, exista suspiciunea rezonabila ca, in perioada februarie - iulie 2016, inculpatul Aconstantinesei Adrian zis „Pletosu”, in scopul de a obtine beneficii materiale, a initiat si constituit impreuna cu alte persoane, un grup infractional organizat, structurat pe mai multe paliere. Astfel, in aceasta perioada, inculpatul Aconstantinesei Adrian a procurat/cumparat (prin comanda de pe anumite site-uri pe internet), in repetate randuri, produse cu efecte psihoactive, le-a detinut intr-o locuinta inchiriata din municipiul Constanta (in care locuia mama acestuia, inculpata Draganescu Silvia impreuna cu sora sa inculpata Aconstantinesei Luana), le-a portionat si ambalat in plicuri, dupa care le-a transportat si detinut la locuintele acestuia din municipiul Bacau”, arata procurorii DIICOT.

Drogurile au fost vandute fie direct consumatorilor, fie au fost date altor dealeri in asa fel incat sa acopere o piata cat mai mare. Potrivit informatiilor din ancheta, exista date ca ar fi fost cel putin 100 de consumatori care ar fi cumparat de la aceasta grupare.

Citeste si:
BREAKING Procurorii cer arestarea preventiva a lui Mario Iorgulescu
BREAKING Procurorii cer...

„In total, in cadrul actiunii au fost ridicate 5.917 grame de fragmente vegetale maruntite, 131 de grame de substanta susceptibila a avea efecte psihoactive, cutii cu tiple autosigilante, resturi de tigarete confectionate artizanal, 3 grindere, 4 cantare electronice, 5 laptopuri, o tableta, 2 hard disk-uri, 2 memory stick-uri, 36 de telefoane mobile, 35 de cartele SIM, un iPod, 4 microSd-uri si 21.000 de lei”, mai arata procurorii DIICOT.

Judecatorii de la Tribunalul Bacau au dispus, joi, arestarea preventiva a 28 inculpati din aceasta grupare pentru o perioada de 30 de zile pentru savarsirea infractiunilor de initiere si constituire a unui grup infractional organizat si efectuarea de operatiuni cu produse stiind ca acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Se inchide Aeroportul din Bacau. Ce vor face companiile aeriene?
Setari Cookie-uri