Potrivit procurorilor, in 11 decembrie, Traian Romeo Ursu, medic primar cu specializarea ortopedie traumatologie, a pretins de la o persoana cel putin 6.000 de lei pentru a opera un copil. Din banii ceruti, medicul ar fi primit 2.000 de lei in 15 decembrie si alti 3.000 de lei in 22 decembrie, pentru interventia chirurgicala, care a fost realizata in 16 decembrie, scrie Mediafax.

"Totodata, a promis ca in schimbul sumelor de bani pretinse sa intervina si asupra altor medici si cadre medicale, in vederea efectuarii unei interventii chirurgicale asupra minorei B.I.L. la Spitalul Clinic de Ortopedie Foisor", arata Parchetul Tribunalului Bucuresti, intr-un comunicat de presa.

Medicul Traian Romeo Ursu a fost retinut marti de procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti, care il acuza de luare de mita si trafic de influenta.

Tribunalul Bucuresti urmeaza sa decida, miercuri, daca medicul Traian Ursu va fi arestat preventiv pentru 30 de zile, plasat in arest la domiciliu sau cercetat sub control judiciar.

Sursa foto: Shutterstock