Cristian Popescu Piedone a fost scos de sub control judiciar pe cautiune

Fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone a fost scos, vineri, de sub control judiciar pe cautiune, in urma unei decizii definitive a Tribunalului Bucuresti, informeaza Mediafax.

Piedone a fost pus de procurorii DNA, pe 18 decembrie, sub control judiciar pe cautiune, stabilita la 1,5 milioane de lei, in dosarul in care este acuzat de abuz in serviciu si fals in legatura cu autorizarea clubului Colectiv, dar a contestat decizia.

Tribunalul Bucuresti a admis, vineri, plangerea fostului edil si a dispus revocarea controlului judiciar pe cautiune. Decizia instantei este definitiva.

Fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu Piedone a prezentat pe 29 decembrie la DNA garantii pentru acoperirea cautiunii un imobil si mai multe masini de epoca, au declarat pentru Mediafax surse judiciare.

Procurorii anticoruptie au deschis un dosar de abuz in serviciu dupa incendiul din 30 octombrie din clubul Colectiv, in care si-au pierdut viata 63 de persoane.

Citeste si:
Asociația Colectiv critică alegerea lui Piedone în funcția de primar
Asociația Colectiv critică...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

In acest dosar, procurorii DNA i-au pus sub urmarire pe Cristian Popescu Piedone, Aurelia Iofciu si Luminita Larisa Ganea, functionare in Primaria Sectorului 4, pentru emiterea autorizatiei pentru local fara avizul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) privind securitatea la incendiu.

Potrivit anchetatorilor, Cristian Popescu Piedone a incalcat dispozitiile legale privind apararea impotriva incendiilor atunci cand a emis acordul de functionare si autorizatia de functionare, in 14 ianuarie 2015, necesare desfasurarii activitatii de catre SC Colectiv Club SRL, iar cele doua angajate l-au sprijinit in emiterea celor doua documente.
Piedone si cele doua angajate au fost arestati in 7 noiembrie, de Tribunalul Bucuresti, si pusi in libertate in 11 noiembrie, de Curtea de Apel.

In acelasi dosar, anchetatorii au extins urmarirea penala fata de Piedone, pentru noi fapte de abuz in serviciu si fals intelectual, respectiv pentru ca a mai autorizat o firma cu incalcarea legilor privind apararea impotriva incendiilor.

De asemenea au fost extinse cercetarile si fata de Aurelia Iofciu, sef Serviciu autorizari comerciale din Primaria Sectorului 4, si de Ramona Sandra Motoc, functionar in cadrul aceluiasi serviciu, la data faptelor, pentru complicitate la abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit si complicitate la fals intelectual.

Citeste si:
Vladescu a primit inapoi lingourile si banii depusi cautiune
Fostul ministru de Finante a...

Intr-un alt dosar, procurorii militari din DNA i-au trimis in judecata, in 4 decembrie, pe ofiterii ISU Bucuresti-Ilfov Antonina Radu si Petrica George Matei, ambii in arest preventiv, pentru abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit si uzurpare a functiei, daca functionarul a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Procurorii militari din DNA sustin ca acestia, desi au facut mai multe deplasari la Colectiv, nu au intocmit niciun act de control, cu niciun prilej si nici nu au intreprins vreo masura pentru ca societatea sa fie luata in evidenta de catre ISU Bucuresti ca functionand fara aviz sau autorizatie de securitate la incendiu, asa cum erau obligati de actele normative ce reglementeaza activitatea in domeniu. Mai mult, cei doi angajati ai ISU s-ar fi oferit sa-i ajute pe patronii clubului cu intocmirea dosarului pentru obtinerea avizului PSI.

Sursa foto: mediafaxfoto.ro

Citeste si:
Vloggerul Colo a fost eliberat și plasat sub control judiciar
Vloggerul Colo a fost...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri