Contrabanda cu tigari in nordul tarii, cu drona, deltaplanul sau cu caii prin munti

Contrabanda cu tigari este principala activitate infractionala la frontiera de nord, iar tigarile sunt aduse in tara folosind drona, deltaplanul, caii, in zonele muntoase, si chiar prin apa, de contrabandisti imbracati in costume din neopren, se arata intr-un raport al ITPF Sighetu Marmatiei.

Reprezentantii Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei, care coordoneaza activitatea in judetele Satu Mare, Maramures si Suceava, arata in raportul anual prezentat marti, ca principala activitate la frontiera de nord este contrabanda cu produse din tutun , conform Mediafax.

Astfel, in anul 2015, politistii de frontiera din cadrul ITPF Sighetu Marmatiei au inregistrat 450 de dosare penale pentru 732 de infractiuni comise de 508 persoane. In aceeasi perioada au fost facute 36 de perchezitii domiciliare, in cadrul unor actiuni de combatere a contrabandei cu tigari, si s-a reusit destructurarea a sase grupari infractionale organizate axate pe contrabanda cu tigari de provenienta ucraineana, fiind confiscate 2,4 milioane de pachete cu tigari.

Daca tigaretele confiscate ar fi ajuns pe piata neagra, prejudiciul adus statului prin sustragerea de la plata accizelor si TVA a fost estimat la 4,8 milioane de euro, precizeaza sursa citata.

ITPF Sighetu Marmatiei arata ca, pentru a introduce in tara tigarile, contrabandistii folosesc diverse metode.Astfel, tigarile sunt ascunse in camioane cu material lemnos, in vagoane frigorifice, ascunse in box paleti pentru mobila, trecute cu barca peste raul Tisa, transportate cu caii prin zone muntoase greu accesibile, transportate prin apa de contrabandisti echipati in costum de neopren, cu deltaplanul, cu drona, cu caruta sau in locasuri special amenajate in autoturisme, in rezervorul masinilor, in cutii de prajitura, in pungi de zahar, dar si ascunse pe corp

Sursa foto: underworld / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri