Dragos Petrescu, proprietar al grupului City Grill, vrea ca legea antifumat, pe care o vede promulgata, sa contina o "portita", si anume permiterea fumatului pe terase, in conditiile in care 50% din clientii sai sunt persoane fumatoare.

"Chiar daca eu sunt nefumator, si in mod evident nu ma simt bine sa stau cu prietenii mei in fum, trebuie sa ma uit cu un ochi la mine si cu un ochi catre clientul meu. 50% dintre clienti sunt persoane fumatoare si atunci trebuie sa fim foarte atenti cum reglementam legea antifumat in asa fel incat toata lumea sa o respecte, dar cu posiblitatea ca acesti clienti ai nostri sa poata fuma pe terase, fara sa-i deranjeze pe ceilalti, fiind un loc deschis", a declarat Dragos Petrescu, la emisiunea WALL-STREET 360.

Antreprenorul a mai spus ca el crede ca legea antifumat, adoptata in decembrie de presedintele Klaus Iohannis, va fi promulgata, desi a fost contestata de 33 de senatori la Curtea Constitutionala.

"Eu cred ca legea antifumat va fi promulgata pentru ca facem parte din Europa si majoritatea tarilor din Europa sunt reglementate pe zona fumatului. Ma astept sa nu se mai fumeze in restaurantele din Romania, in interior, si am incredere ca aceasta masura nu va diminua cifra de afaceri sau profitabilitatea restaurantelor. Trendul este de a nu se mai fuma si ma astept ca si in Romania, la fel ca in Vest si in Statele Unite, numarul de fumatori sa scada", a spus proprietarul grupului City Grill, din care fac parte si cafenelele City Cafe si in care fumatul a fost interzis de la inceputul anului.

Astfel, Petrescu crede ca, odata ce legea antifumat va fi implementata, in primele saptamani sau luni vanzarile vor scadea, dar ca ulterior piata isi va reveni.

Dragos Petrescu este unul dintre cei mai puternici antreprenori din HoReCa, cu o cifra de afaceri de 23 milioane de euro in 2015 din intreg grupul sau din care fac parte restaurantele City Grill, cafenelele City Cafe, restaurantele Caru' cu Bere, Pescarus, Trattoria Buongiorno, Hanu' Berarilor si Hanu' lui Manuc.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri