Ce persoane trebuie sa depuna declaratia 600

ANAF precizeaza ca pentru a depune declaratia 600 persoanele fizice trebuie sa se incadreze in urmatoarele conditii:

  1. venitul realizat in anul precedent ramas dupa scaderea din venitul brut a cheltuielilor efectuate in scopul desfasurarii activitatii independente, exclusiv cheltuielile reprezentand contributia de asigurari sociale, raportat la numarul lunilor de activitate din cursul anului, depaseste 35% din castigul salarial mediu brut in cazul activitatilor impuse in sistem real;
  2. venitul lunar estimat a se realiza depaseste 35% din castigul salarial mediu brut in cazul contribuabililor care desfasoara activitati impuse in sistem real si incep activitatea in cursul anului fiscal, sau a celor care trec de la determinarea venitului net anual pe baza normelor de venit la impozitarea in sistem real;
  3. valoarea lunara a normelor de venit obtinuta prin raportarea normelor anuale de venit la numarul lunilor de activitate din cursul anului, depaseste 35% din castigul salarial mediu brut;

Contribuabilii care vor incepe o activitate in cursul anului fiscal 2016, trebuie sa depuna declaratia 600 in termen de 30 de zile de la data inceperii acesteia.

Totodata, astazi ANAF organizeaza si o sesiune online de consultari pe pagina de Facebook a institutiei, contribuabilii putand adresa intrebari cu privire la declaratia 600.

"Precizarile pe care va rugam sa le aveti in vedere sunt urmatoarele:
1. Intrebarile trebuie sa vizeze exclusiv tematica acestei sesiuni si vor fi adresate sub forma comentariilor la aceasta postare. Intrebarile legate de alte teme nu vor fi analizate.
2. Inainte de a posta intrebarea dumneavoastra, asigurati-va ca ati parcurs cu atentie intrebarile si raspunsurile primite de celelalte persoane, astfel incat sa evitam repetarea acelorasi intrebari.
3. In functie de numarul intrebarilor adresate pana in ora 16.30 si de complexitatea acestora, raspunsul va fi comunicat pe loc sau ulterior, intr-un timp cat mai scurt", mentioneaza ANAF pe pagina de Facebook.

"Declarația privind îndeplinirea condițiilor de încadrare în categoria asiguraților obligatoriu" (formular 600) -...

Posted by Agenția Națională de Administrare Fiscală - ANAF on Tuesday, January 26, 2016