Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a publicat o noua varianta a formularului 230 prin care persoanele fizice care realizeaza venituri din salarii si asimilate salariilor si/sau venituri din pensii pot directiona o parte din impozitul pe venit catre organizatiile non-guvernamentale (ONG-uri).

Momentan, formularul este in dezbatere publica si abia dupa ce va fi aprobat si publicat in Monitorul Oficial va putea fi depus.

Aici poti vedea noua varianta a formularului.

Formularul 230 se depune pana la 25 mai 2020, pentru impozitul aferent anului 2019. Depunerea Declaratiei 230 nu este obligatorie, dar este foarte important de precizat ca, in cazul in care nu donati din impozitul pe venit catre ONG-uri, aceasta suma nu intra in buzunarul vostru, ci ramane la stat, scrie Ziare.com.

Citeste si Cum redirectionezi impozitul pe venit daca nu vrei sa lasi banii statului? ONG-uri din educatie, sanatate si constructii care asteapta donatii

ANAF a venit cu acest nou formular pentru ca in momentul de fata romanii trebuie sa depuna doua astfel de declaratii: una aferenta perioadei 1 ianuarie - 31 martie 2019 si alta pentru perioada 1 aprilie - 31 decembrie 2019.

Cine poate utiliza formularul 230

Formularul se completeaza si se depune de catre persoanele fizice care dispun directionarea unei sume din impozitul anual datorat pentru sustinerea entitatilor nonprofit care se infiinteaza si functioneaza in conditiile legii si a unitatilor de cult, precum si pentru acordarea de burse private, conform legii si care realizeaza urmatoarele venituri din Romania:

  • venituri din salarii si asimilate salariilor;
  • venituri din pensii;
  • venituri din activitati independente/activitati agricole, impuse pe baza de norma de venit;
  • venituri din activitati independente realizate in baza contractelor de activitate sportiva, pentru care impozitul se retine la sursa;
  • venituri din drepturi de proprietate intelectuala, altele decat cele pentru care venitul net se determina in sistem real;
  • venituri din cedarea folosintei bunurilor, pentru care venitul net se determina pe baza cotelor forfetare de cheltuieli sau pe baza normelor de venit.

Sursa foto: Free-Photos | Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri