Surse judiciare au spus, ca perchezitiile au fost facute la firma de avocatura Tuca Zbarcea si Asociatii, conform Mediafax. Ulterior, reprezentantii casei de avocatura au precizat ca investigatia DIICOT nu vizeaza firma de avocati, ci un client.

"Nu a fost vorba de o perchezitie, ci de o procedura legala de ridicare a unor documente referitoare la tranzactiile unui client. Documentele au fost puse la dispozitia organelor de cercetare cu celeritate si in conformitate cu dispozitiile legale. Investigatia nu vizeaza firma de avocatura si nici pe avocatii acesteia", au afirmat reprezentantii societatii de avocatura.

Procurorii DIICOT fac cercetari fata de "un grup infractional organizat constituit cu scopul de a prejudicia creditorii a doua societati comerciale avand ca obiect de activitate comertul cu produse farmaceutice, prin crearea intentionata a starii de insolventa iar mai apoi falimentul firmelor, activele acestora fiind preluate de catre o alta societate comerciala controlata de catre aceleasi persoane, prin intermediul unor societati comerciale cu sediul in Olanda si Cipru", se spune intr-un comunicat al DIICOT.

Citeste si:

Conform comunicatului, procurorii DIICOT au facut o perchezitie la sediul unei case de avocatura "pentru ridicarea de inscrisuri in baza carora doua dintre respectivele societati comerciale au efectuat in contul acesteia un numar de 17 transferuri bancare, in vederea stabilirii scopului pentru care au fost efectuate aceste plati".

In acest caz, a fost inceputa urmarirea penala „in rem” pentru comiterea infractiunilor constituire de grup organizat, delapidare si bancruta frauduloasa , din 18 mai 2015. In cele 17 tranzactii bancare au fost transferati aproape 37 de milioane de lei, au mai spus, pentru Mediafax, sursele judiciare.

Sursa foto: Mediafax Foto